Διαβεβαίωση του Υπουργού Πολιτισμού για άμεση επιχορήγηση του Κ.Θ.Β.Ε.

Με την πρόεδρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Μένη Λυσαρίδου συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης προκειμένου να συζητήσουν την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στη λειτουργία του καλλιτεχνικού οργανισμού, η εκκρεμότητα της τακτικής του επιχορήγησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Σταύρος Καλαφάτης επικοινώνησε με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση πως η απόφαση για την προβλεπόμενη επιχορήγηση του Κ.Θ.Β.Ε. θα υπογραφεί εντός των ημερών, δίνοντας οριστικό τέλος στην εκκρεμότητα.

«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποτελεί έναν βασικό πυλώνα παραγωγής πολιτισμού, αλλά και διεθνούς προβολής για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα συνολικά», τόνισε αμέσως μετά ο Σταύρος Καλαφάτης. «Η στήριξή του από την Πολιτεία, αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση αλλά και επένδυση σε έναν θεσμό πολιτισμού με σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που σήμερα βρέθηκα σε θέση να μεταφέρω ευχάριστα νέα στην πρόεδρο και στο σύνολο των στελεχών του ΚΘΒΕ, που αποδεικνύουν καθημερινά και δημιουργικά, ότι πολιτισμός είναι πρώτα οι άνθρωποι».