Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ο Θεός υπέγραψε την ανάταξη της Ελλάδας

και δεν παίρνει την υπογραφή του πίσω

 

 

Του Σταύρου Καλαφάτη,

βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας

 

 

Η 25η Μαρτίου, μέρα της Ορθοδοξίας και της Παλιγγενεσίας, είναι ύμνος στις έννοιες Πατρίδα, Πίστη, Παράδοση. Είναι μέρα κατάνυξης για τη Χριστιανοσύνη και αναστοχασμού για τον Ελληνισμό. Μέρα τιμής για τις αθάνατες μορφές του ’21, που έκαναν την περιουσία τους ντουφέκια και τη ζωή τους θυσία στην ελευθερία. Μέρα διδαχής, έμπνευσης και ανάτασης των Ελλήνων.

Στις δύσκολες μέρες που περνά η Πατρίδα μας, κοινό χρέος επιβάλλει να  παραδειγματιστούμε από εκείνους που, χωρίς να διαθέτουν τα μέσα και τον αριθμό, έκαναν το ανέφικτο, εφικτό. Να αποκρούσουμε την κατάρα του διχασμού που τόσα δεινά επέφερε στο Έθνος και να πορευτούμε ενωμένοι. Τραγουδώντας για τη Μακεδονία τη ξακουστή, τη χώρα του Αλεξάνδρου. Έχοντας την έγνοια μας στους αδελφούς μας της Βορείου Ηπείρου, που διώκονται από τους τυράννους των Τιράνων. Και κρατώντας σταθερά τη σκέψη μας στο Αιγαίο και την Κύπρο, εναντίον των οποίων καραδοκούν νεοσουλτάνοι γείτονες.

Οι καιροί απαιτούν να κινηθούμε με όραμα για την Πατρίδα μας και κοινούς στόχους για όλους τους Έλληνες. Με σχέδιο που πάει τη χώρα σε καλύτερες μέρες και φέρνει ελπίδα σε εκείνους που γονάτισε η κρίση. Με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ότι -κατά πως θά ‘λεγε κι ο Γέρος του Μωριά- ο Θεός υπέγραψε την ανάταξη της Ελλάδας και δεν παίρνει την υπογραφή του πίσω.