“Δήμαρχος της μιζέριας ο Μπουτάρης”

«Θλιβερή πρωτιά» για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε την παντελή έλλειψη στολισμού, δρόμων και πλατειών, ενόψει Χριστουγέννων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης.

«Δυστυχώς, ο Γιάννης Μπουτάρης έγινε ο δήμαρχος της μιζέριας. Τέτοια εικόνα δεν παρουσίαζε ποτέ η πόλη» τόνισε χαρακτηριστικά, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μπουτάρης είναι στα λόγια κοσμοπολίτης και στις πράξεις ερημοσπίτης»! Και υπογράμμισε: «Αν υπήρχε δίκτυο μη στολισμένων πόλεων, θα ήμασταν πρωταγωνιστές», αναφερόμενος και στην ενημέρωση του Δημάρχου ότι η Θεσσαλονίκη εντάχθηκε στο Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων!

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε «εδραιωμένη» την πεποίθηση του δήμου ότι πρέπει να στολιστεί μόνο το κέντρο της Θεσσαλονίκης κι ανέφερε ότι έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων για το ζήτημα του στολισμού, για την ανυπαρξία του οποίου η διοίκηση του δήμου επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα. «Είναι τραγικό το κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη», είπε. «Προφανώς και πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να είναι στολισμένη από τις 15 Νοεμβρίου. Κι όχι μόνον το κέντρο. Μας ενδιαφέρει και η Τριανδρία και η Τούμπα και η Ξηροκρήνη», πρόσθεσε.

«Παρόλα αυτά», υπογράμμισε, «η διοίκηση του Δήμου δωρίζει δύο φάτνες σε άλλους Δήμους. Για ποιον λόγο; Γιατί δεν στήνουμε από μία φάτνη σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα; Δύο υπάρχουν. Άλλες δύο κατάφερα να εξασφαλίσω, προσωπικά. Προτείνουμε να δοθούν τα χρήματα για την κατασκευή άλλων δύο και για τα Δημοτικά Διαμερίσματα, μαζί με τη Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας».