“Εκλογές και αυτοδυναμία της Ν.Δ. η καλύτερη λύση για τη χώρα!”

«Δεν είναι εύκολο να προβλέψεις πότε θα προσφύγει στις κάλπες, μια κυβέρνηση που καθοδηγείται από το κομματικό συμφέρον με γνώμονα την παραμονή στην εξουσία και όχι από το εθνικό καλό, που επιβάλει πολιτική αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση όμως, η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι να γίνουν εκλογές γρήγορα και να προκύψει από αυτές αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.»

Τα παραπάνω τόνισε ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του, σήμερα, στο Radio North 98 FM.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως η Ν.Δ. είναι σε κάθε περίπτωση ανοιχτή σε συνεργασίες με όποιον ενστερνίζεται το πλαίσιο αξιών και αρχών που πρεσβεύει, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή,  με άλλα κόμματα να αναζητούν ταυτότητα ή αγωνιούν για την πολιτική τους επιβίωση, η μόνη σταθερή και αξιόπιστη δύναμη, προσηλωμένη στις ανάγκες της κοινωνίας, είναι η Νέα Δημοκρατία.»

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης από τους «θεσμούς», διαψεύδονται για πολλοστή φορά με δραματική επίπτωση για τους πολίτες:

«Θυμίζω πως όλα είναι ακριβότερα από την αρχή του 2017, λόγω της καταιγίδας έμμεσων φόρων, ενώ τα εφαρμοζόμενα μέτρα εν γένει προκαλούν οικονομική ασφυξία, σε μια χώρα, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται υπό διωγμό και βλέπουμε πολιτικές διαρκούς φτωχοποίησης των Ελλήνων. Παρ όλα αυτά, βλέπουμε συμπεριφορές κολλήματος στην καρέκλα με κάθε κόστος, από στελέχη των κυβερνόντων κομμάτων, που δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν τι γίνεται στην κοινωνία. Και επιπλέον, βλέπουμε έναν πρωθυπουργό που δεν μπορεί ή δεν θέλει να τιθασεύσει αντιδημοκρατικές συμπεριφορές υπουργών και στελεχών του κόμματός του, όχι μόνο κατά της αντιπολίτευσης, αλλά και κατά του Τύπου και σε άλλες περιπτώσεις.»

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε, τέλος, πως η Ν.Δ. προσβλέπει στην ευκαιρία να εφαρμόσει εγκαίρως μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα δημιουργήσουν θετικό κλίμα για την επιχειρηματικότητα, με βάσει αποκρατικοποιήσεις που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.