Η Ε.Ε. χρειάζεται μια Ελλάδα συμμέτοχη στις λύσεις  και όχι στην ανακύκλωση των προβλημάτων

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τα όσα είπε ο Υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνάντηση εργασίας με τους Πρέσβεις των 28 Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν πείθουν πια, ούτε στο εξωτερικό, αλλά ούτε στο εσωτερικό, οι ανέξοδες ρητορείες για μια πιο κοινωνική Ευρώπη, από μια Κυβέρνηση που ενεργεί σε πλήρη αναντιστοιχία με τη ρητορική αυτή, επιδεινώνοντας τα προβλήματα που σχολιάζει.

Η ενίσχυση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη προωθείται με πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την φιλελεύθερη πλειοψηφία της, προεξάρχοντος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις οποίες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδείχτηκε ως τώρα ανίκανη να αξιοποιήσει επαρκώς.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πως η λιτότητα μπορεί να νικηθεί με την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της πραγματικής – όχι της εικονικής – απασχόλησης, μέσα από τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Αυτήν την αντίληψη αντιμάχεται ιδεοληπτικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οικοδομώντας στη χώρα μας αντιεπενδυτικό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και άρα πολιτική αλλαγή. Και η Ευρώπη χρειάζεται μια Ελλάδα συμμέτοχη στις λύσεις και όχι στην ανακύκλωση του προβλήματος».