Επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, την παραποιούν

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με την πραγματικότητα» τόνισε ο Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας το πρωί στη εκπομπή “LiveU” της Πόπης Τσαπανίδου στο Star και εξηγώντας πως επειδή δεν μπορεί η κυβέρνηση την πραγματικότητα, την παραποιεί.

«Πανηγυρίζουν για αύξηση εσόδων, όταν στην ουσία πανηγυρίζουν επειδή ξεζούμισαν τους πολίτες. Όμως βρίσκονται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από το στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουν για τη χώρα. Η κοινωνική πρόνοια έχει καταλυθεί και αναφέρω χαρακτηριστικά τι γίνεται με τις διαρκείς μειώσεις συντάξεων. Αλλά και η πραγματική οικονομία και η επιχειρηματικότητα στενάζουν, αφού εντός του 2016 είχαμε 35% αύξηση των επιχειρήσεων που έκλεισαν και 10% μείωση της έναρξης νέων. Εξαγγέλλουν ξανά την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς ως κάτι νέο, όταν το είχαν εξαγγείλει ήδη από το 2015 χωρίς να κάνουν τίποτα και  αποκρύπτουν πως είχε ληφθεί σχετική μέριμνα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπλέον ήδη από το Νοέμβριο του 2014 υπάρχει ο νόμος 4307 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, τον οποίο δεν ενεργοποίησαν. Και φυσικά ο μόνος λόγος που δεν έγιναν πλειστηριασμοί το προηγούμενο διάστημα ήταν η αποχή των δικηγόρων.»

Ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κάνει τη διαφορά και θα το πράξει ακολουθώντας δρόμο ευθύ και αληθινό, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, δεσμευόμενη για αυτά που μπορεί να πράξει και υλοποιώντας πολιτικές που πιστεύει. Γιατί έχει σημασία να πιστεύεις αυτά που υλοποιείς, όπως π.χ. τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και να είσαι αξιόπιστος και μέσα και έξω. Γιατί όταν είσαι αξιόπιστος μπορείς να πετύχεις περισσότερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.»