Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού σχετικά με τις άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Αδριανό σχετικά με την αναγκαιότητα έκδοσης ΚΥΑ με χορήγηση παράτασης για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων έως τις    8 / 2 / 2016 απέστειλε ο πρώην Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ και υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ.

Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση παρατάθηκε η ισχύς του νόμου 4178/2013 για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων μέχρι 8 / 2 / 2016, θεωρώ αναγκαία την έκδοση αντίστοιχης ΚΥΑ με χορήγηση αντίστοιχης παράτασης για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων (η υπάρχουσα προθεσμία όπως σας είναι γνωστό λήγει στις 8/8/2015), προκειμένου να καταστεί δυνατή η αδειοδότηση του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες πρέπει να προηγηθεί η υπαγωγή τους στο νόμο 4178/2013, χωρίς να διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, δοθέντος ότι βρισκόμαστε στο μέσον της αγωνιστικής περιόδου και είναι σε εξέλιξη τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.».

Υπενθυμίζεται ότι τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ψήφιση του νόμου 4178/2013 είχε αναλάβει ο ίδιος ο κ. Σταύρος Καλαφάτης ως Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, ο οποίος έφερε και το σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Επισημαίνεται ότι η εξακολούθηση λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, μέχρι την πλήρωση των νομίμων προϋποθέσεων αδειοδότησης, κρίνεται απολύτως αναγκαία, αφού η διακοπή της λειτουργίας τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των αθλητικών γεγονότων που φιλοξενούν.