«Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη που φτάνει παντού και παράγει καρπούς για όλους»

«Είναι η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη. Είναι η ώρα κι εμείς οι Μακεδόνες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη Θεσσαλονίκη που οραματιζόμαστε.

Να χτίσουμε μια πόλη πιο πράσινη, πιο καθαρή, πιο φωτεινή. Μια πόλη που διεκδικεί το μέλλον με διορατικότητα, τόλμη και αισιοδοξία. Μια πόλη που αλλάζει εικόνα δρομολογώντας καταλυτικής σημασίας παρεμβάσεις για περισσότερο πράσινο, νέους χώρους αναψυχής, καλύτερες συνθήκες ζωής», τόνισε στο χαιρετισμό του στην ημερίδα με τίτλο «Σχέδιο Θεσσαλονίκης» της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» και του portal www.makthes.gr, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάρτιση με πρωτοβουλία του ως Υπουργός Περιβάλλοντος του θεσμικού πλαισίου για τα ειδικά χωρικά σχέδια, ένα εργαλείο που ξεμπλοκάρει μεγάλα έργα και ανοίγει δρόμους για παρεμβάσεις που χρειάζονταν από καιρό όπως η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, η ενοποίηση του θαλάσσιου μετώπου και βέβαια το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Και σημείωσε «Η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εργαζόμαστε εντατικά, με σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα, για την ανάπτυξη που φτάνει παντού και παράγει καρπούς για όλους. Με τη μείωση των φόρων και το νομοσχέδιο «επενδύω στην Ελλάδα», με το γκρέμισμα της γραφειοκρατίας και την ψηφιακή διακυβέρνηση, με τη νέα ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική, θεμελιώνουμε το αναπτυξιακό πρότυπο του μέλλοντος».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού

 

Χαιρετίζω την έναρξη του αναπτυξιακού αυτού Συνεδρίου και συγχαίρω θερμά τους διοργανωτές του. Εκφράζει έμπρακτα την έγνοια τους –και την έγνοια όλων μας- για τη Θεσσαλονίκη, για τη Μακεδονία μας, για την Ελλάδα που θέλουμε να χτίσουμε. Αντλεί ιδέες από τους παραγωγικούς φορείς και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Δείχνει δρόμους που μπορούμε και οφείλουμε να πάρουμε. Υπηρετεί αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους που αφορούν τον καθένα μας: Τον επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον άνεργο. Αφορά το σήμερα, αλλά και το αύριο που είναι ήδη παρόν.

 

Κυρίες και κύριοι,

Αναζητώντας σήμερα όσα θέλουμε να έχουμε αύριο, είμαστε υποχρεωμένοι να ψηλαφίσουμε αυτά που έρχονται και όχι εκείνα που φεύγουν. Να μετρήσουμε καλά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες του μέλλοντος. Να δούμε έγκαιρα τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Και να κινηθούμε πιο γρήγορα από ποτέ. Ξέρουμε τα λάθη του χτες, ξέρουμε και τις μεγάλες προκλήσεις του αύριο.

Είναι, λοιπόν, η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη. Είναι η ώρα κι εμείς οι Μακεδόνες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη Θεσσαλονίκη που οραματιζόμαστε. Να χτίσουμε μια πόλη πιο πράσινη, πιο καθαρή, πιο φωτεινή. Μια πόλη που διεκδικεί το μέλλον με διορατικότητα, τόλμη και αισιοδοξία. Μια πόλη που αλλάζει εικόνα δρομολογώντας καταλυτικής σημασίας παρεμβάσεις για περισσότερο πράσινο, νέους χώρους αναψυχής, καλύτερες συνθήκες ζωής.

Και δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι πως κάτι έκανα στην κατεύθυνση αυτή καταρτίζοντας -ως Υπουργός Περιβάλλοντος- το θεσμικό πλαίσιο για τα ειδικά χωρικά σχέδια. Ένα εργαλείο που ξεμπλοκάρει μεγάλα έργα και ανοίγει δρόμους για παρεμβάσεις που χρειάζονταν από καιρό. Όπως η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, η ενοποίηση του θαλάσσιου μετώπου και βέβαια το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Κυρίες και κύριοι,

Η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εργαζόμαστε εντατικά, με σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα, για την ανάπτυξη που φτάνει παντού και παράγει καρπούς για όλους. Με τη μείωση των φόρων και το νομοσχέδιο «επενδύω στην Ελλάδα», με το γκρέμισμα της γραφειοκρατίας και την ψηφιακή διακυβέρνηση, με τη νέα ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική, θεμελιώνουμε το αναπτυξιακό πρότυπο του μέλλοντος.

Με τις διεθνείς επαφές του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανασυστήνει την Πατρίδα μας στον Κόσμο, αναδεικνύει το μεταρρυθμιστικό σχέδιό μας, προβάλλει το νέο φιλο-επενδυτικό περιβάλλον και προσελκύει νέες δυναμικές επενδύσεις.

Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή νέου πλούτου, τη δημιουργία νέων

και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι νοιαζόμαστε για όλους τους Έλληνες. Νοιαζόμαστε για τις σημερινές, αλλά και τις αυριανές γενιές. Νοιαζόμαστε για την Πατρίδα μας.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, στις εργασίες σας.

Ευχαριστώ.