Για μια πόλη που συνεργάζεται με τους νέους και τα Πανεπιστήμια

Ο Δήμος μπορεί να είναι καταλύτης, να φτιάξει δομές, να συνεργαστεί με οργανώσεις, να πάρει ιδέες από τους νέους, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να παίξει ο Δήμος για τους νέους ανθρώπους που υποφέρουν από την υψηλή ανεργία. Αυτό προέκυψε από τη συνομιλία του Σταύρου Καλαφάτη με τη νέα επιστήμονα Βέρα Παπαδοπούλου, που εκπροσώπησε τη γενιά της, στη διάρκεια εκδήλωσης – συζήτησης με «θέσεις και προτάσεις γυναικών για μια Θεσσαλονίκη εντάξει». Η κυρία Παπαδοπούλου σημείωσε ότι οι νέοι πλήττονται περισσότερο από όλους από την ανεργία και παρατηρείται αποχή από τα κοινά, για
βιοποριστικούς λόγους αλλά τόνισε ότι πρέπει «εμείς οι ίδιοι οι νέοι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την ίδια την Πολιτεία». Ο Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε τη συγγνώμη που οφείλουν όσοι υπηρετούν το πολιτικό σύστημα, για «το μεγαλύτερο πρόβλημα, το γεγονός της μετανάστευσης των πιο λαμπρών μυαλών»

Ο Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε τη σημασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης – του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης – ως δεξαμενών σκέψης και περιέγραψε το στόχο του, για έναν Δήμο καταλύτη στη διασύνδεση των φορέων παραγωγής γνώσης με τους πυρήνες εκπροσώπησης της αγοράς εργασίας αλλά και τους ίδιους τους νέους επιστήμονες.

«Αυτά τα μικρά πράγματα, όπως η διασύνδεση, για εμένα είναι μεγάλα και θα τα υπηρετήσω με όλη μου τη ψυχή», δήλωσε με νόημα ο Σταύρος Καλαφάτης.

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=foBTnDHGDHY