«Η ανεργία θα νικηθεί με τον επιχειρηματία σύμμαχο και όχι …ένοχο!»

«Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα για να χτυπήσει την ανεργία. Εμείς λέμε τον τρόπο: Ενθαρρύνουμε τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Δημιουργούμε ένα οικονομικό περιβάλλον που να προωθεί το υγιές επιχειρείν. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο για την επιχειρηματικότητα, αλλά θολές σχέσεις.»

Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας, σήμερα στο διαδικτυακό Ραδιόφωνο Radio 1d, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. θέλει τον επιχειρηματία σύμμαχο στην ανάπτυξη κατά της ανεργίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντιμετωπίζει …ως ένοχο.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πώς θα καταπολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανεργία: «Δημιουργώντας, εκ νέου έναν τεράστιο δημόσιο τομέα; Θα ενθαρρύνει το ιδιωτικό επιχειρείν»;

Και πρόσθεσε: «πρέπει να καταλάβουμε ότι δε συμφέρει κανέναν να εξακολουθούμε να ζούμε σε ένα μοντέλο το οποίο βασίζονταν, κυρίως, σε δανεικά. Σε ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο, που απέκλειε την ανάπτυξη, αφού η χώρα δεν παρήγαγε και κάλυπτε τις ανάγκες για απασχόληση από το κράτος και μόνον, χωρίς επενδύσεις, χωρίς πλάνο δομικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση».

Για τα σενάρια GREXIT σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε: «οι εταίροι δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να υπογραμμίζουν ότι οι υποχρεώσεις της χώρας πρέπει να πληρωθούν σε κάθε περίπτωση. Κανένας δε λέει ότι οι εταίροι μας υποστηρίζουν πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα απομονωθεί η χώρα. Αυτό που φαίνεται είναι ότι, αν εκλεγεί  ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόσει αυτά που λέει, η χώρα θα απομονωθεί από μόνη της».

Σημείωσε τέλος, πως η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε πως μπορεί με ρεαλισμό να διαπραγματευτεί και να πετύχει, να είναι οι εταίροι μας συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

«Πράγματι αύξησαν τις απαιτήσεις τους τον τελευταίο χρόνο», είπε. «Εμείς, από την πλευρά μας, ήμασταν σταθεροί: Δεν δεχτήκαμε και δεν δεχόμαστε άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων.  Ήμαστε, πλέον, σε θέση να πούμε πως διανύσαμε τα περισσότερα χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου κι έχουμε φθάσει στα τελευταία μέτρα. Σ αυτήν την κρίσιμη καμπή  μπορούμε να προχωρήσουμε σε πολιτικές που θα ανακουφίζουν, όπως στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα εισοδήματα και στις φορολογικές εκπτώσεις για τα ελεύθερα επαγγέλματα.»