«Οι δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, χρειάζονται πυλώνα ανάπτυξης!»

«Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Εδώ, στις δυτικές συνοικίες της πόλης, στη Σταυρούπολη και όχι μόνο, ο κόσμος κατέβαλε ακόμα πιο ψηλό αντίτιμο θυσιών, για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, κυρίως με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ενός προβλήματος που μπορεί να νικηθεί με αναπτυξιακές πολιτικές, που θα βασίζονται όμως στις δικές μας δυνάμεις και όχι στα νέα δανεικά υπό όρους, που συνεπάγονται οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.»

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια ομιλίας του στο Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης” στη Σταυρούπολη.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση, με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, πέτυχε αυτό που είχε δεσμευτεί να πράξει, να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια, εντός ευρωζώνης, στην έξοδο από τα μνημόνια. Και τόνισε πως η δυτική Θεσσαλονίκη χρειάζεται έναν πυλώνα ανάπτυξης.

Ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε πως το σχέδιο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ δυτικά, που είχε κινήσει ως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης για τη δημιουργία ενός τέτοιου πυλώνα ανάπτυξης, “πάγωσε” λόγω της κρίσης, αλλά θα τεθεί εκ νέου από τον ίδιο στην ατζέντα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Και πρόσθεσε, πως η υγιής επιχειρηματικότητα, μπορεί να αποτελέσει όχημα καταπολέμησης της ανεργίας στην περιοχή: «Να υπάρξουν κίνητρα για να γίνει ξανά πυλώνας ανάπτυξης η ΒΙ.ΠΕ. Να γίνουν ξανά κύτταρα της τοπικής οικονομίας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να εργαστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μπορούν να διαθέσουν τις υπηρεσίες τους σε έναν παραγωγικό επιχειρηματικό ιστό.»

Ο ίδιος τόνισε πως όλα αυτά πρέπει να γίνουν χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα ζωής.

«Ξέρω καλά την ανάγκη των δυτικών συνοικιών για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αφού την υπηρέτησα τα τελευταία χρόνια ως αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος», είπε, αναφερόμενος σε νόμους που θεσπίστηκαν και σε πόρους που διατέθηκαν για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων (αυθαίρετα, κ.α.) και στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο Σταύρος Καλαφάτης κάλεσε τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία για να κρατηθεί η Ελλάδα σε σταθερή πορεία «στην καρδιά της Ευρώπης και όχι στο περιθώριό της» και ζήτησε ανανέωση της εμπιστοσύνης και στο πρόσωπό του, με βάσει τη συνέπεια έναντι όσων έχει πει και την αποτελεσματικότητα όσων έχει πράξει από θέσεις ευθύνης.