«Η Ελλάδα χρειάζεται διαζύγιο με το ΔΝΤ χωρίς κραδασμούς και τέλος στην εκλογολογία.»

«Ένα από τα μηνύματα της τριήμερης συζήτησης και της ψήφου εμπιστοσύνης, είναι πως το φαινόμενο της εκλογολογίας δεν έχει έδαφος να αναπτυχθεί. Υπάρχουν ημερομηνίες σημεία αναφοράς, όπως αυτή της προεδρικής εκλογής, αλλά το διάστημα που μεσολαβεί είναι επαρκές για να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών, διότι αυτό είναι το ζητούμενο για την πολιτική και όχι να δίνει τροφή στην παραπολιτική.»

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96,5 της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ως πρώτιστο στόχο της κυβέρνησης τη σταθερότητα της οικονομίας.

«Δεν μιλάμε για εκλογές.» πρόσθεσε «Στόχος είναι να ακολουθήσουμε την πορεία μας και να πάμε σε ήσυχα νερά την οικονομία. Μέσα από τα βράχια να οδηγήσουμε το πλοίο σε ήρεμα νερά. Αυτό κάνουμε αντιλαμβανόμενοι, βέβαια, ότι οι αντοχές των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί.»

Ερωτηθείς για τα περί «προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης» που ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όσον αφορά τη μελλοντική σχέση ΔΝΤ και Ελλάδας ο Σταύρος Καλαφάτης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Σε ένα βελούδινο διαζύγιο που επιθυμούμε, αυτή μπορεί να είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για το επόμενο βήμα, ώστε να υπάρχει μια σχετική ασφάλεια για την Ελλάδα και για  να μην υπάρξουν κραδασμοί στις αγορές, αλλά και για τη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση βλέπω μια συνέπεια από την πλευρά της κυβέρνησης, για το συγκεκριμένο στόχο της απεμπλοκής από το ΔΝΤ, που για να επιτευχθεί χρειάζεται μια συγκεκριμένη σοβαρή συνεπή πορεία. Θα πρέπει να υπάρχει μια απόλυτη συμφωνία από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με καθαρό κοινωνικό πρόσημο στο τέλος της μέρας, είναι το κλειδί για να περάσουμε σε άλλη εποχή. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποτύχουμε, είναι να μην προβούμε σε μεταρρυθμίσεις.»