Η κυβέρνηση δεν είχε ούτε μπορεί να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κόμματος, βουλευτή A’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής επισκέφθηκε σήμερα δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα το Άσυλο του Παιδιού, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών, το Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδας. Το ίδιο κλιμάκιο, θα επισκεφθεί αύριο τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της δράσης «Κανένας στο Περιθώριο», που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, υπό την αιγίδα του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και εξελίσσεται σε όλη την Επικράτεια.

Στόχος είναι τα στελέχη του Κόμματος στις επόμενες 30 μέρες να έχουν συνεργαστεί με δομές που λειτουργούν σ’ όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Η Νέα Δημοκρατία, εδραιώνει τακτική συνεργασία με τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, με σκοπό να συμβάλει στη συνοχή του κοινωνικού ιστού, στην υποστήριξη δράσεων ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας και φροντίδας συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, αλλά και στον περιορισμό κοινωνικών ανισοτήτων και αποκλεισμών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση, ο κ. Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιδείνωση της ύφεσης και της κοινωνικής κρίσης που επέφεραν οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλα τα μέτωπα, πλήττουν σε μεγάλο βαθμό και τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτές, που τους τελευταίους 18 μήνες δίνουν μεγάλο αγώνα για να καλύπτουν τα τεράστια κενά κοινωνικής μέριμνας της επίσημης Πολιτείας, που προκαλούνται διαρκώς από την προχειρότητα και την ανικανότητα της Κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία, προετοιμάζεται για να επαναφέρει ως αυριανή Κυβέρνηση την κοινωνική μέριμνα στο επίκεντρο της πολιτικής, εξαντλώντας κάθε περιθώριο, ώστε να μη μείνει κανείς στο περιθώριο. Και η προετοιμασία αυτή, ξεκινά από τη συνεργασία και τη στήριξη εκείνων που ζουν και γνωρίζουν τα κοινωνικά προβλήματα καλύτερα από τον καθένα, καθώς βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισής τους. Η συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία, ξεκινά από την επαφή με την πραγματικότητα, αυτήν ακριβώς που δεν είχε ποτέ και ούτε μπορεί να αποκτήσει η σημερινή Κυβέρνηση».