Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τάσεις… ήττας

«Είναι δύσκολο να εκτιμήσεις τι μπορεί να γίνει στο Eurogroup, όταν δεν γνωρίζεις όλα τα δεδομένα. Αυτό που γνωρίζω, όμως, είναι ότι οι προηγούμενες επιδόσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις, βάσει αποτελεσμάτων, ήταν απογοητευτικές. Είναι μια κυβέρνηση που τείνει να χάνει. Θα θέλαμε από το Eurogroup να προκύψει ό,τι το καλύτερο για τη χώρα, όμως βλέπουμε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός, ούτε σωστή διαπραγματευτική τακτική».

Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας, σήμερα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Της πόλης τα καμώματα», με το δημοσιογράφο Τρ. Χατζηδημητρίου.

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει πολλά βήματα πίσω στο επίπεδο της αξιοπιστίας. Αρκετές φορές, Ευρωπαίοι συνάδελφοι, στις τοποθετήσεις τους στις επίσημες συνεδριάσεις προσπαθούν να μιλήσουν επιτιμητικά για τη χώρα μας και τους διορθώνω. Βλέπετε, στην Ευρώπη, σκεφτόμαστε και πράττουμε για το καλό της χώρας. Έχουμε, όμως, πολλή δουλειά για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη, επειδή πολλές φορές δεν υλοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας».

Για τη στάση των εταίρων, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Είναι αλήθεια ότι οι δανειστές μας δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Το θετικό είναι πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση για το ποια είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Η συζήτηση αυτή δεν προέρχεται από πάνω προς τα κάτω, δεν έρχονται 20 αναλυτές και ειδικοί να μας πουν τι θα κάνουμε, αλλά προέρχεται από τη βάση, από τους πολίτες, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα.  Αυτά θα αποτελέσουν τη βάση για πολιτικές που θα ακολουθήσουν».