«Η ΝΔ έχει χάρτη προς την κανονικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ προς την εθνική περιπέτεια.»

Η Νέα Δημοκρατία έχει το χάρτη της επιστροφής στην κανονικότητα: Ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους κι έξοδος από το μνημόνιο, θωράκιση της χώρας με την πιστωτική γραμμή στήριξης και περαιτέρω βελτίωση του δημοσίου χρέους στη βάση όσων είχαν συμφωνηθεί στο Eurogroup το 2012.

Τα παραπάνω τόνισε στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση, στην τηλεόραση του Alpha, σήμερα, Σάββατο, το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης. Και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα επιτέλεσε το δικό της μέρος. Είναι ώρα να πράξουν και οι εταίροι μας όσα τους αναλογούν. Αυτά είναι τα άμεσα. Κι αμέσως μετά ακολουθεί η συνέχιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο Σταύρος Καλαφάτης απαντώντας στο επιχείρημα ότι οι Ευρωπαίοι δε θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, υπογράμμισε: «Ασφαλώς οι εταίροι μας ούτε θέλουν, ούτε επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Εκεί, όμως, θα οδηγήσουν τη χώρα οι επιλογές του κ. Τσίπρα, εφόσον υλοποιηθούν όπως εξαγγέλλονται, προκαλώντας τη διεθνή απομόνωση της Ελλάδας». Και τόνισε: «Γι αυτό λέμε ότι οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγονται εθνική περιπέτεια».

Σε ερώτηση που στηριζόταν σε απορίες τηλεθεατών, για το αν η τρομοκρατία υποθάλπεται από κάποιους στη χώρα, απάντησε:

«Γι αυτό αρμόδιες να απαντήσουν είναι οι αρχές. Η ελληνική κοινωνία, όμως, έχει ανάγκη να υπάρξει μια συνολική καταδίκη του φαινομένου της τρομοκρατίας, από όλες τις παρατάξεις, χωρίς αστερίσκους. Για να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό».