Η Θεσσαλονίκη κέντρο Εκπαίδευσης στην πράξη

Σειρά συναντήσεων είχε ο Σταύρος Καλαφάτης υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και φοιτητές, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ν.Δ. αλλά και την προσήλωση του στην εφαρμογή πολιτικών που θα αξιοποιούν αποτελεσματικά τη δυναμική που προσθέτουν στην πόλη τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά της ιδρύματα.

 

Αντάλλαξε απόψεις για τα ζητήματα που άπτονται αναγκών επέκτασης και διαμόρφωσης υποδομών, σχεδίων αναβάθμισης του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και της εξωστρέφειας των πανεπιστημίων της πόλης.

 

Αμέσως μετά τις συναντήσεις του, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

«Η Παιδεία είναι η σκάλα που πάει τα παιδιά μας στα όνειρά τους.  Και τη σκάλα αυτή δεν μπορούμε να την χαμηλώνουμε. Δέσμευσή μας είναι:

  • Να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.
  • Να προσληφθούν καθηγητές.
  • Να συνδεθεί η εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

Προσωπική μου απόφαση είναι να αναπτύξω κάθε προσπάθεια για να αποδοθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στους φοιτητές του, να αποκατασταθεί το κύρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου και να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού στην πράξη.»