Οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών, προϊόν της διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ!

Για την κατάρρευση του «μύθου» της …αριστερής διαπραγμάτευσης, μίλησε ο Τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3 (102 FM).

          «Σέρνοντας μέχρι σήμερα τη διαπραγμάτευση για μια αξιολόγηση που θα έπρεπε να έχει κλείσει τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση έχει σπαταλήσει για μια ακόμα φορά τα αποθέματα δυνάμεων της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Καλαφάτης. «Ο Πρωθυπουργός προέβλεπε μαζί με το Πάσχα και την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας. Δεν δικαιώνεται φυσικά. Έχουμε μπροστά μας έναν ανηφορικό δρόμο με πολλές δυσκολίες και τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε αδιέξοδο. Διότι ενώ οι τακτικές της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις των “θεσμών” θυμίζουν έντονα όσα ζήσαμε το προηγούμενο καλοκαίρι, φέτος έχουμε πολύ λιγότερο “οξυγόνο” ως χώρα, σε σχέση με πέρσι. Και αυτό το χρεώνεται η κυβέρνηση. Η προσπάθειά της να διαιρέσει το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους που έφερε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, αλλά και το σύνολο των χειρισμών των τελευταίων μηνών, την έχουν καταντήσει εντελώς αναξιόπιστη. Και με αυτή την αναξιοπιστία της, δημιούργησε χώρο για νέες υπερβολικές απαιτήσεις, για τις οποίες εμείς ως Ν.Δ. εκπέμπουμε μεν αρνητικό σήμα, αλλά δεν γίνεται να παραβλέπουμε πως αποτελούν αποτέλεσμα και “προϊόν” των κυβερνητικών χειρισμών και της δήθεν διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης.»

          Ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε:

          «Δεν είναι καιρός για την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, στην οποία αναλώνεται η κυβέρνηση για το εσωτερικό ακροατήριο. Δεν μπορεί να παίζεται το μέλλον της χώρας στο θέατρο που εξελίσσεται, ώστε να περάσουν μαλακά στους βουλευτές και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όσα η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει, αλλά αντίκεινται στον ιδεολογικό του μανδύα. Σας λέω χαρακτηριστικά, ότι τρεις υπουργοί, οι κύριοι Σπίρτζης, Δρίτσας και Σκουρλέτης, έχουν καταφερθεί εναντίον της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.»

          Και κατέληξε: «Εμείς πραγματικά πιστεύουμε ως ΝΔ, ότι το “οξυγόνο” που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και η ανάπτυξη, θα έρθουν από την ιδιωτική πρωτοβουλία, έχουμε καθαρή φωνή για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων, που η σημερινή κυβέρνηση υποστηρίζει μόνο στα λόγια, αλλά αποτρέπει στην πράξη. Ο μεγάλος εχθρός της χώρας τελικά είναι ο λαϊκισμός, γι αυτό κι εμείς πιστεύουμε ότι η Ν.Δ. ως σύγχρονο κόμμα μετά από ειλικρινή αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος, είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των πολιτών, μιλώντας με όρους πραγματικότητας και αλήθειας.»