ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είμαστε μόλις τρεις μήνες από τη συγκρότηση της Κυβέρνησης. Και όμως. Η χώρα άλλαξε σελίδα στο εσωτερικό και ανακτά το κύρος της στο εξωτερικό.

Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και το κόστος δανεισμού πέφτει σε ιστορικά χαμηλά. H Κυβέρνηση αποδεικνύει συνέπεια, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύουμε όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για την Πατρίδα μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνέρχεται σε μια στιγμή που απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων σοβαρά εθνικά, εξωτερικά και εσωτερικά, ζητήματα.

Είναι οι προκλήσεις της Τουρκίας και οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές.

Είναι η κατάθεση του νέου Προϋπολογισμού και του νομοσχεδίου «επενδύω στην Ελλάδα».

Είναι οι διαβουλεύσεις για την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων εκλογέων.

Είναι και η δεύτερη φάση της αναθεωρητικής διαδικασίας.

Οι θέσεις μας στα εθνικά ζητήματα δεν επιτρέπουν αμφιβολίες σε κανένα. Εκπέμπουμε μήνυμα συνεργασίας προς τους γείτονές μας, αλλά και αποφασιστικότητας στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Στηρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τρίτο Αττίλα και απαιτούμε σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, για την επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Οι θέσεις μας  για το μεταναστευτικό αναπτύχθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή. Απόφασή μας είναι να μην συνεχιστεί η πρακτική των προηγούμενων χρόνων.

Αλλάζουμε πολιτική και απαιτούμε από τους εταίρους μας σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Οι επικείμενες συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους Πολιτικούς Αρχηγούς αναδεικνύουν τη βούλησή μας για διακομματική συνεννόηση, προκειμένου να δώσουμε στους εκτός Επικρατείας εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους.

Περιμένουμε, λοιπόν, από όλα τα κόμματα να σεβαστούν τη συνταγματική επιταγή για ισότητα της ψήφου.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, οι εξαγγελίες που ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ενσωματώνονται στο ακέραιο στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού.

Άρχισε και συνεχίζεται η ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις μας για στήριξη της οικογένειας. Θεσπίζονται μέτρα που δίνουν στα σπίτια μας την αξία που έχασαν.

Σε όλα αυτά η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας προχωρά με συνέπεια και σύμπνοια.  Λειτουργεί ως μοχλός αμφίδρομης επικοινωνίας Κυβέρνησης και κοινωνίας. Γίνεται προμαχώνας οικονομικής ανάταξης, κοινωνικής ανάτασης και εθνικής ευαισθησίας.

Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά αποβλέπουμε σε ένα και μόνο σκοπό.

Να αναγεννήσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Να γίνουμε οι Έλληνες αισιόδοξοι και πάλι.

Να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη ξανά.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το λόγο.