Καλαφάτης: “Αυτός ο Προϋπολογισμός διώχνει επενδύσεις”

«Προϋπολογισμό που διώχνει επενδύσεις, που διώχνει θέσεις εργασίας» χαρακτήρισε στην ομιλία του στη Βουλή, τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, συντονιστής ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Υπάρχει έστω και ένας που να χαίρεται για τις πολιτικές της κυβέρνησης; Ναι υπάρχει: Οι χώρες στις οποίες πηγαίνουν οι επενδύσεις αλλά και οι Μμε που φεύγουν από την Ελλάδα. Αυτή είναι η πολιτική σας κύριοι της Αριστεράς», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «είναι ένας προϋπολογισμός της Αριστεράς που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο χαοτική είναι η διάσταση ανάμεσα στα λόγια και στα έργα της. Αποκαλύπτει τη φιλοσοφία των κυβερνώντων. Την ασυνέπεια, την αναξιοπιστία, την πολιτική απάτη που έστησαν στους Έλληνες πολίτες. Και με έντονα χαρακτηριστικά: περισσότερους φόρους, περισσότερες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, μηδενική ανάπτυξη».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ είπε πως θα δημιουργήσει Αναπτυξιακή Τράπεζα, έκλεισε τις τράπεζες με τα capital controls, στέγνωσε την αγορά αντί να στηρίξει τις ΜμΕ, οδηγώντας άλλες 60.000 από αυτές σε κλείσιμο, βγάζει την πρώτη κατοικία -για πρώτη φορά- στο σφυρί αντί να δώσει λύση στα κόκκινα δάνεια. Υπογράμμισε την ασυνεννοησία των συναρμοδίων υπηρεσιών που οδηγεί σε βροχή ακυρώσεων επενδυτικών σχεδίων και τη διολίσθησης της ελληνικής οικονομίας που έφερε πάγωμα ώριμων επενδύσεων.

«Η αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους αγρότες μας, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τα νοικοκυριά, αλλά και οι περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων, τελικά οδηγούν σε αναγκαστικό περιορισμό της ζήτησης. Ο περιορισμός της ζήτησης φέρνει νέα λουκέτα κι αυτά περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους: Η αιχμαλωσία της κυβέρνησης σε χρεωκοπημένες ιδεοληψίες αιχμαλωτίζει την ίδια τη χώρα», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Και κατέληξε: «Μπορείτε αλήθεια να κοιτάξετε στα μάτια τον άνεργο, το νέο που ψάχνει για εργασία; Μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια το χαμηλόμισθο, το συνταξιούχο, τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα που αγωνιά για το εάν θα έχει αύριο δουλειά; Μπορείτε; Όχι βέβαια! Γιατί το μόνο που κομίζετε τελικά είναι άλλον ένα χρόνο αγωνίας και ένα μέλλον θολό και αβέβαιο».

VIDEO – Προϋπολογισμός 2016: Τοποθέτηση Σταύρου Καλαφάτη (5-12-2015)