Καλαφάτης: Χαμένοι στο διάστημα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι… χαμένοι στο διάστημα. Δεν ξέρουν τι είναι! “Το έπαιζαν” επαναστάτες και, τελικά, αποδείχτηκε ότι ήταν… επαναστάτες χωρίς αιτία»!

Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του, σήμερα, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, σε ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις στον ΟΛΘ και το Αεροδρόμιο Μακεδονία.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν το απόλυτο ξεγύμνωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η επιτομή της υποκρισίας! Υπουργοί και στελέχη κλαίγανε και δακρύζανε, καταγγέλλοντας τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες οι ίδιοι προχώρησαν! Οι ίδιοι που ήταν στην πρώτη γραμμή της αντίδρασης όταν, για παράδειγμα, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ήθελε να ενοικιάσει, για 30 χρόνια, τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων –κι όχι, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει σε ιδιώτη το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Αυτοί που τώρα εμφανίζονται ως “φιλελεύθεροι” σκαρφάλωναν στα κάγκελα του λιμανιού, διαδηλώνοντας», πρόσθεσε!

Πρότεινε, για την επένδυση στο Αεροδρόμιο, «Να αφήσουμε τα μικροπολιτικά μας στην άκρη. Εδώ δε σηκώνει αρχοντοχωριατισμούς. Να δούμε πώς θα δημιουργηθούν παράλληλες υποδομές, να δούμε πώς θα βοηθήσουμε την Θεσσαλονίκη να αναπνεύσει οικονομικά».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε πως «η θέση μας είναι σταθερή: Λέμε όχι! Η Νέα Δημοκρατία δια του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει δεσμευτεί ότι δεν θα την κυρώσει, όποτε κι αν έρθει στη Βουλή». Αναρωτήθηκε τι εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «όταν δηλώνει ότι η πλειοψηφία, για να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή είναι εξασφαλισμένη: Ότι θα υπάρξει αποστασία βουλευτών; Ότι από τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει με συγκεκριμένους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ; Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο ζήτημα πολιτικής και Δημοκρατικής τάξης».