Καλαφάτης για την υπόθεση ΠΑΟΚ: Τελικά, το φως θα νικήσει το σκοτάδι!

Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση που αφορά την τιμωρία του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Και κάθε μέρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, μέσα από δοκιμασίες, αγωνιστικές -και όχι μόνον. Ο δρόμος προς την τελική δικαίωση, αλλά και αναγνώριση, δεν οδηγεί, απλά και μόνο στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, παρότι όλοι οι αντικειμενικοί κριτές συμφωνούν ότι ο ΠΑΟΚ το αξίζει, εφέτος, και με το παραπάνω.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πάντοτε υπήρξε ο ενσαρκωτής της ελπίδας όχι μόνον των εκατομμυρίων φίλων και οπαδών του, αλλά και ενός λαού που παλεύει για να κερδίσει στα ίσια αυτά που, πολλές φορές, κέρδισαν άλλοι ακολουθώντας παράπλευρες και σκοτεινές διαδρομές. Η πολύχρονη και διαρκής παρουσία του στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έχει μια μοναδική εμβληματική σημασία, αλλά και προοπτική: Να γράφει ιστορία.

Και, βέβαια, αποτελεί μεγάλη αδικία για τη διοίκηση, την ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, η άψογη συμπεριφορά 30.000 φιλάθλων στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού να αμαυρώνεται από την άμυαλη πράξη ενός και μόνον ατόμου.

Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει από πολλές συμπληγάδες. Θα περάσει κι από αυτές, με σύμμαχο την ψυχραιμία, με πίστη στους θεσμούς, αλλά και στο σύστημα Δικαίου της χώρας. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει όλους τους αγώνες που απαιτούνται σε οποιοδήποτε επίπεδο και, έχω την πεποίθηση ότι θα δικαιωθεί.

Τελικά, το φως θα νικήσει το σκοτάδι».