Καλαφάτης: Η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει την προσφυγική κρίση ως λύση του δημογραφικού

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, για την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μέσω «ανθρώπων που θέλουν να ενταχθούν και να εργαστούν».

Όπως τονίζει ο κ. Καλαφάτης, «ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίσιμη αυτή κατάσταση, για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες της συνηθισμένης τακτικής της, να εμφανίσει τετελεσμένα γεγονότα ως συνειδητές επιλογές της. Βλέπουμε και πάλι μια προσπάθεια να καλύψει τη διαχειριστική της ανικανότητα, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία. Επιχειρείται έτσι αφθαίρετα να παρουσιαστεί η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση ως λύση για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, πρέπει να απαντήσουν για ποιο λόγο συνδέεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αν υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική στρατηγική για την επίλυση του δημογραφικού, τμήμα της οποίας να αποτελεί η ενσωμάτωση μεταναστών κι αν προτίθενται να λάβουν μέτρα που να αφορούν τη στήριξη νέων ανδρογύνων – τριτέκνων – πολυτέκνων τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩN

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3595/1.3.2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ 

  1. Εξωτερικών
  1. Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης

 

ΘΕΜΑ:  ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΞΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη στιγμή που η χώρα έχει περιέλθει σε απόλυτο αδιέξοδο μετά το de facto κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στην ελληνική επικράτεια, και ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίσιμη αυτή κατάσταση, έκπληκτοι ακούσαμε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, να διατυπώνει την εκτίμηση ότι μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από μετανάστες που θα θελήσουν να «ενταχθούν και να εργαστούν» στη χώρα μας.

 

Για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες της συνηθισμένης τακτικής της κυβέρνησης να εμφανίσει τετελεσμένα, λόγω ανεπάρκειας, γεγονότα ως συνειδητές επιλογές της και της προσπάθειας της να καλύψει τη διαχειριστική της ανικανότητα, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία. Επιχειρείται έτσι αυθαίρετα να παρουσιαστεί η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση ως λύση για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

 

  1. Για ποιο λόγο συνδέεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας;

 

  1. Υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική στρατηγική για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, τμήμα της οποίας να αποτελεί η ενσωμάτωση μεταναστών, και αν ναι, ποια είναι αυτή και γιατί δεν έχει ποτέ παρουσιαστεί στους Έλληνες πολίτες;

 

  1. Εκτός από την ενσωμάτωση των μεταναστών ως τρόπο αντιμετώπισης του δημογραφικού, όπως αυτή υποστηρίχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε που να αφορούν τη στήριξη νέων ανδρογύνων – τριτέκνων – πολυτέκνων που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος;

 

 

Αθήνα,   1 Μαρτίου 2016

Ο ερωτών βουλευτής

 

Σταύρος Καλαφάτης