Καλαφάτης: Προεκλογική η εμφάνιση Τσίπρα  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«Πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε με τη χθεσινή του εμφάνιση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αλέξης Τσίπρας». Την άποψη αυτή εξέφρασε ο συντονιστής ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στην εκπομπή ΕΡΤ Ενημέρωση, σήμερα το πρωί.

«Αυτό που είδαμε χθες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από εξαγγελίες. Πότε κάνουμε εξαγγελίες; Όταν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ήταν φανερό χθες ότι η κίνηση του πρωθυπουργού να σπεύσει σε ένα υπουργείο που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός, μετά από έξι μήνες, έγινε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται από τα εσωτερικά του προβλήματα κι έφερε στο φως ένα πλαίσιο αντιφάσεων», υπογράμμισε.

Ο κ. Καλαφάτης αποδόμησε τα όσα είπε χθες, ο κ. Τσίπρας, για τους αγρότες, υπογραμμίζοντας ότι η εμφάνισή του «πιστοποίησε την πλήρη αντίθεση που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ». Τόνισε ότι «προεκλογικά η κατάργηση της τήρησης βιβλίων και στοιχείων για τους αγρότες ήταν μέρος του προγράμματος Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – και τώρα έρχεται να μας πει ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει πλήρης αντίφαση μεταξύ του πριν και του μετά των εκλογών».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι ο συντελεστής του 13% είναι κεκτημένο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει αγώνα για να το διατηρήσει», την ίδια στιγμή που ζητά 4,5 δισ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα «από αυτούς που αποκαλεί εκβιαστές – δανειστές». Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ «μετατρέπεται σε εθνικό» την ώρα που «χειμάζεται η ελληνική οικονομία».

Στην παρατήρηση των συνομιλητών του ότι λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο, τόνισε πως «όσα λάθη και να έκαναν ποτέ δεν είχαμε κλειστές τράπεζες, κεφαλαιακούς ελέγχους, ποτέ δεν είχαμε μια τέτοια κατάρρευση του Χρηματιστηρίου».

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως εδώ και επτά μήνες που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ η παραγωγή πολιτικής εκ μέρους των υπουργείων «είναι πολύ χαμηλότερη των αναμενομένων. Οι υπουργοί κρίνονται από τα νομοθετήματα. όχι από όσα λένε στα τηλεοπτικά πάνελ. Το νομοθετικό έργο είναι πενιχρό, σε επίπεδο παραγωγής πολιτικής και επίλυσης των προβλημάτων, ώστε να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης». Κι έφερε το παράδειγμα του ΕΣΠΑ όπου, όπως είπε «δεν προχωρά τίποτα» και του ενός εκατομμυρίου ανέργων στον ιδιωτικό τομέα όπου «δεν άκουσα κουβέντα για κάποια πολιτική που να ακουμπά την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Μίλησε, ακόμη, για… διπλό ΣΥΡΙΖΑ: «Θα ήταν έντιμο από τον ΣΥΡΙΖΑ να πει προεκλογικά ότι υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα η οποία δεν πιστεύει και τόσο πολύ στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στην παραμονή μας στην ΕΕ. Να ξέρει κι ο κόσμος ότι όταν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει δύο κι όχι έναν», τόνισε.

Για το θέμα των πρόωρων εκλογών, επανέλαβε πως «θα είναι λάθος. Είναι καθήκον του πρωθυπουργού να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο». Πρόσθεσε, πάντως, ότι στη Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμοι «για οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά σκεφτόμαστε πάντα εθνικά».