Καλαφάτης: Προστάτευαν προβοκάτορες, χτυπούσαν τον κόσμο

«Προστάτευαν ακραίους και προβοκάτορες και χτυπούσαν τον κόσμο με χημικά. Είναι μια κυβέρνηση ληγμένων χημικών», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή του συνέντευξη στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης.

 

Και πρόσθεσε: «Ήταν μια απαράδεκτη εικόνα και το χρεώνεται εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτοι. Μια χούφτα από10-15 ακραία στοιχεία που η αστυνομία δεν θέλησε να ελέγξει, έδωσαν στην κυβέρνηση το άλλοθι να διαλύσει μια μεγαλειώδη συγκέντρωση. Από την αρχή φαινόταν ότι αυτή η συγκέντρωση δε στεκόταν καλά στο λαιμό της κυβέρνησης. Ακόμη κι από το γεγονός ότι έδωσαν άδεια να γίνει αντισυγκέντρωση τόσο κοντά στο χώρο του συλλαλητηρίου. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες της τηλεόρασης, αυτοί οι ακραίοι μπορούσαν να απομονωθούν αμέσως. Πιστεύω ότι ήταν ένα προσχεδιασμένο λάθος».

 

Ο κ. Καλαφάτης, που μετείχε στο συλλαλητήριο, διαφώνησε με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας για τον όγκο των διαδηλωτών και τόνισε: «Αυτό που μέτρησε ήταν η ψυχή του Έλληνα και της Ελληνίδας. Είδαμε ανθρώπους που ταξίδεψαν μέσα στα άγρια χαράματα για να φωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Είναι άδικο να χαρακτηρίζεις τέτοιους ανθρώπους “φασίστες”. Από αυτό που είδα και αυτό που πιστεύω είναι ότι η λίμνη των Πρεσπών, το σημείο όπου γεννήθηκε το τέρας που ονομάστηκε συμφωνία, θα πνίξει την κυβέρνηση… Αυτό που πάνε να περάσουν δεν θα σταματήσει με μια ψηφοφορία την Πέμπτη ή την Παρασκευή το βράδυ. Αυτή η κυβέρνηση συνονθύλευμα θα γίνει μια κυβέρνηση φάντασμα. Θα υπάρξει βαρύ πολιτικό στίγμα στους ανθρώπους που θα πουν ναι. Και για να μην επέλθει το μοιραίο για τη χώρα, είναι ανάγκη να μην ψηφιστεί αυτή η συμφωνία».