Καλαφάτης: Το ασφαλιστικό που προτείνει η κυβέρνηση δεν είναι βιώσιμο

Συνέντευξη στο Πρακτορείο FΜ του ΑΠΕ-ΜΠΕ έδωσε, σήμερα το πρωί, ο Τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Για τον τρόπο με τον οποίο θέτει τα εθνικά ζητήματα στα ευρωπαϊκά όργανα η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Στην ομάδα του ΕΛΚ της επιτροπής περιφερειών, αλλά και σε κάθε αρμόδιο όργανο θέτουμε τα ζητήματα και υπερασπιζόμαστε το καλό της χώρας, ζητώντας μερίδιο ευθύνης και από την ΕΕ. Ειδικά για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, στις επαφές μας κάνουμε καθαρό ότι το θέμα έχει δύο διαστάσεις: Το ανθρωπιστικό ζήτημα και το ζήτημα της ασφάλειας. Η ΝΔ δεν πρόκειται να ασκήσει μικροπολιτική πάνω σε αυτό το εθνικό ζήτημα. Θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό, όμως, δε μας αφαιρεί το δικαίωμα, να επισημάνουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης. Αντίθετα, αυτό είναι υποχρέωσή μας».

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: «Η δουλειά που είχε γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια στο ασφαλιστικό ήταν πολύ σημαντική. Με τις παρεμβάσεις του κ. Βρούτση είχαμε φτάσει σε σημαντικό επίπεδο. Έτσι όπως τίθεται το ασφαλιστικό από την κυβέρνηση, δε θα είναι βιώσιμο. Δε φαίνεται να προδιαγράφονται αναπτυξιακές προοπτικές. Δεν μπορούμε να δεχτούμε a priori ένα πλαίσιο ιδιαίτερα όταν οι ευρύτερες πολιτικές της κυβέρνησης δε βοηθούν την ανάπτυξη».

Τέλος, ερωτώμενος για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ξεκαθάρισε: «Λέμε όχι στις κινητοποιήσεις που κόβουν την Ελλάδα στα δύο. Αντιλαμβανόμαστε, βεβαίως, την επιχειρηματολογία των αγροτών. Προτείναμε τη σύσταση διαφορετικού ταμείου για αγρότες, εξυγίανση του ΟΓΑ, τον συμψηφισμό των οφειλών του ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις για τον τελευταίο χρόνο. Η κατάσταση που επικρατεί δεν μπορεί να βοηθήσει την ελληνική οικονομία. Αν, όμως, ισχύσουν όλα αυτά τα μέτρα που έριξε η κυβέρνηση στο τραπέζι, θα μιλάμε για μια ισοπέδωση του πρωτογενούς τομέα».