Κωμικοτραγικό ρεπερτόριο στη Θεσσαλονίκη από κυβέρνηση και δημοτική διοίκηση!

«Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και από τη διοίκηση του Δήμου, σε θεατρική σκηνή με παράλληλες παραστάσεις κωμικοτραγικού ρεπερτορίου! Τι να πρωτοπιάσουμε; Το γραφείο πρωθυπουργού; Το θέμα του ΟΑΣΘ; Τις δημοτικές δαπάνες και ετοιμασίες ενόψει εορτών; Παντού διαπιστώνουμε έλλειμμα κοινής και πολιτικής λογικής και περίσσευμα θεατρικής, δηλαδή επικοινωνιακής, λογικής.»

Τα παραπάνω επισημαίνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3 (102FM), έκανε λόγο για θέμα που προκάλεσε κλαυσίγελο στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στη δημιουργία του Γραφείου Πρωθυπουργού: «Τι νόημα είχε αυτή η νέα δομή για τα τοπικά προβλήματα, όταν υπάρχει ήδη κυβερνητική δομή που στεγάζεται στο Διοικητήριο, έχει υφυπουργό, έχει 60-70 υπαλλήλους και θα μπορούσε να ενισχυθεί με αρμοδιότητες; Μήπως χρειαζόταν απλώς ένας κομματικός τοποτηρητής στη Θεσσαλονίκη όπου η κοινωνία είναι έντονα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ πια; Σε κάθε περίπτωση, περιμένω να βλέπω τον πρωθυπουργό να υλοποιεί την υπόσχεσή του να επισκέπτεται κάθε 15 μέρες τη Θεσσαλονίκη.

Για το θέμα το ΟΑΣΘ ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Το έχουμε ξαναδεί το έργο του υπουργού που προκαλεί πρόβλημα και έρχεται ο από μηχανής …πρωθυπουργός να το λύσει. Όμως αυτό το θέατρο προσβάλει τη νοημοσύνη των Θεσσαλονικιών. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΑΣΘ; Αγνοείται. Ποια θα είναι η λύση με μόνιμο και όχι παροδικό χαρακτήρα, που θα εξασφαλίσει πως δεν θα αναρωτιόμαστε αν θα έχει λεωφορεία η πόλη την άλλη εβδομάδα; Αναζητείται. Και επιτέλους, η κυβέρνηση έχει την αρμοδιότητα και την υποχρέωση, να μη μείνει ούτε μια μέρα χωρίς αστική συγκοινωνία τη Θεσσαλονίκη.»

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα του ο εορταστικού διάκοσμου της πόλης: «Άλλες πόλεις στην κεντρική Μακεδονία έχουν καταλήξει σε αποφάσεις, προϋπολογισμούς και μερικές έχουν στολίσει κιόλας, προσπαθώντας να τονώσουν την ψυχολογία και στις τοπικές αγορές. Εδώ ακόμα βαυκαλιζόμαστε, συζητάμε για τη διάθεση 140.000 ευρώ με απ` ευθείας αναθέσεις σε μουσικά σχήματα, μόνο στην Τούμπα έχουμε εικόνα του τι γίνεται κι αυτό χάρη στον Εμπορικό Σύλλογο που ωθεί τον Δήμο και με τη δική μας συναίνεση ως αντιπολίτευση. Αλλά δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει σε Χαριλάου, Ξηροκρήνη, Τριανδρία, ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Και βέβαια, ο δήμαρχος που πέρσι μας κατηγορούσε επειδή επικρίναμε το στολισμό της πόλης, φέτος, αποκαλεί ο ίδιος “καρακατσουλιό”, την εικόνα που πέρσι υπερασπιζόταν! Και οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν να βγάλουν άκρη…»