Με τον Μπουτάρη έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες

«Με τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θέτουμε διαφορετικές προτεραιότητες. Ούτε το κυκλοφοριακό, ούτε η καθαριότητα, που οι ‘Εντάξει’ θέτουν ως ζωτικής σημασίας, είναι στις προτεραιότητες του Δημάρχου».

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, που μίλησε, σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Ανοικτή Γραμμή» του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης Fm100 και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Αντιόχου.

Αφορμή για τη συζήτηση ήταν η ανάπτυξη των θέσεων της παράταξης «Εντάξει» κατά την πρόσφατη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης πρότεινε την αξιοποίηση δημοτικών χώρων που παραμένουν κλειστοί και θα μπορούσαν να διατεθούν σε πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, δωρεάν, από το Δήμο, ως μια μικρή ανάσα κατά της ανεργίας.

Για το παρεμπόριο πρότεινε τη στενή συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία, ενώ τάχθηκε κατά της λειτουργίας «γιουσουρούμ», με τον τρόπο που προωθήθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και υπογράμμισε: «Δε θα ακολουθήσουμε την τακτική της στείρας αντιπολίτευσης. Θα είμαστε πολέμιοι σε πολιτικές της διοίκησης του Δήμου που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη, αλλά θα στηρίξουμε τις θετικές ενέργειές της». Πρόσθεσε και πως από τη διοίκηση του Δήμου, έχει την απαίτηση «να μη λειτουργεί λαϊκίστικα ή μικροπολιτικά, αλλά να σέβεται τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται κάποιος άλλος».

Επίσης, ο κ. Καλαφάτης, εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο προωθείται η τουριστική πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας το κατά πόσο συμβάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Δυστυχώς, δεν κάνει το αυτονόητο: Ο Νο 1 παράγοντας είναι να ΄χεις φιλόξενη και καθαρή πόλη. Πράγμα που δε συμβαίνει: Έχουμε μια βρόμικη πόλη», τόνισε. Πρόσθεσε ότι το βάρος της διοίκησης του Δήμου δίνεται στο κέντρο της πόλης. «Όμως», είπε «Δε βλέπω καμία τουριστική ανάπτυξη στην Τούμπα, στον Άγιο Θεράποντα, πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Βλέπετε καμία ανάπτυξη εκεί», αναρωτήθηκε;

Πρότεινε την «ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού σε συνεργασία με όλους τους φορείς, ξενοδόχους, ΣΕΤΕ, Εμπορικό Σύλλογο -κι όχι με προσωπικές ενέργειες του εκάστοτε δημάρχου». Και κατέληξε: «Χρειάζεται συγκεκριμένες πολιτικές».