Να αναπτύξουμε το υγιές επιχειρείν

«Να καταπολεμήσουμε τις ιδεοληψίες μας και να αναπτύξουμε το υγιές επιχειρείν, κάτι που απαιτεί διαρκή αγώνα» πρότεινε, σήμερα, από το βήμα δύο διαφορετικών εκδηλώσεων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό Δήμο, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης παραβρέθηκε, αρχικά, στο 12ο Συνέδριο Διοίκησης Επιχειρήσεων – Αριστοτέλης, με τίτλο «REBUILDING SUCCESS-Το μάνατζμεντ της ανάπτυξης και της επιτυχίας στις επιχειρήσεις της νέας εποχής». Υπογράμμισε το γεγονός ότι, όσοι επιχειρούν, αν και είναι εκείνοι που βιώνουν την κρίση από πρώτο χέρι, την αντιμετωπίζουν ως μια μετάβαση σε μια νέα κατάσταση.

«Βρισκόμαστε στην εποχή των επαναπροσδιορισμών: Επανασχεδιάζουμε το αύριο με νέα, σύγχρονα, εργαλεία, επανατοποθετούμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σύμφωνα με τη νέα σύνθετη παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα, επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και επιχειρούμε, οφείλοντας να αναδείξουμε την έννοια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Το μοντέλο του να προωθούμε χιλιάδες εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα, απέτυχε», τόνισε.

 

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτησή του στο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Διαδικασίες Κοινωνικής Ένταξης και Ένταξης στην Αγορά Εργασίας των Νέων σε Περίοδο Οικονομικής Κρίσης – IN4YOUTH», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. «Ακόμη πολεμάμε τις ιδεοληψίες μας, μην τυχόν και μας πουν ότι προωθούμε την επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε.

 

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε συνέδρια όπως αυτά «πολιορκητικούς κριούς κατά της ανεργίας».