«Μηδενικό έργο στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία»

«Αυτός που διοικεί, δεν είναι ούτε για να περιγράφει καταστάσεις, ούτε για να αποφεύγει ευθύνες. Είναι για να δίνει λύσεις», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης κατά τη σημερινή επίσκεψη στο Κέντρο αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται και η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού.

Μιλώντας στην παρουσίαση έκθεσης για την προσβασιμότητα των ατόμων με δυσκολίες στη μετακίνηση στην Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «έγινε μηδενικό έργο στο ζήτημα της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ» και υπογράμμισε πως «όταν μιλάμε για μία ‘ανθρώπινη’ πόλη, η ανθρωπιά αυτή θα πρέπει να αναδεικνύεται απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Ο Σταύρος Καλαφάτης, συνομιλώντας με εκπροσώπους φορέων ΑΜΕΑ και με υπαλλήλους της αντιδημαρχίας, επανέλαβε το σχέδιο του συνδυασμού «Εντάξει» για διάθεση του 5% του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος του δήμου για υποδομές προσπελασιμότητας των ΑΜΕΑ. Επίσης, τόνισε τη σημασία του απολογισμού των στόχων που θέτει ένας στρατηγικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τις επιταγές του σύγχρονου μάνατζμεντ. «Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία είναι πρώτη προτεραιότητα για μία πόλη που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Ο όρος ‘Πολιτισμένη’ είναι κάτι πολύ πιο βαθύ και βαρύ. Είναι μία καθαρή πόλη και κυρίως μία ανθρώπινη πόλη», κατέληξε.