Να κριθούμε, ο καθένας για το έργο του, όπου υπηρέτησε.

Να αξιολογήσουν τους υποψηφίους σε σχέση με την αξιοπιστία τους και την αποτελεσματικότητα που έχουν επιδείξει στις  θέσεις ευθύνης που έχουν υπηρετήσει, κάλεσε τους πολίτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του, στη Δημόσια Ραδιοφωνία και στη δημοσιογράφο Βάλια Καϊμάκη.

«Έχοντας υπηρετήσει την πόλη και ως δημοτικός σύμβουλος και ως βουλευτής, γνωρίζω καλά τα προβλήματα» τόνισε. «Επιπλέον, περπατάω σε όλη την πόλη και γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση. Μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει αλλάξει τρόπο ζωής λόγω της κρίσης και όχι προς το καλύτερο. Υπ` αυτές τις συνθήκες, αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τους πολίτες να αξιολογήσουν τους υποψηφίους με κριτήρια καθαρά αυτοδιοικητικά. Γιατί έτσι θα πρέπει να λειτουργήσει ο δήμαρχος την επόμενη μέρα.»

Ο Σταύρος Καλαφάτης, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν αυστηρή αξιολόγηση, εξειδικευμένη και εξατομικευμένη, αναφέροντας συγκεκριμένα θέματα που χειρίστηκε, όπως το νομοσχέδιο για αυθαίρετα, το χωροταξικό για τον τουρισμό που δημιουργεί θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα και μια σειρά νομοθετημάτων που λύνουν προβλημάτων των πολιτών.

 «Να κριθούμε», υπογράμμισε. «Ο Καλαφάτης πόσο ωφέλησε και πόσο αποτελεσματικός ήταν για το κοινό καλό, όπου υπηρέτησε; Ο κ. Μπουτάρης πόσο αποτελεσματικός ήταν ως δήμαρχος και πόσο ωφέλησε την πόλη και τους δημότες;»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του για τη Θεσσαλονίκη, ο Σταύρος Καλαφάτης, επεσήμανε δύο βασικές κατευθύνσεις: «Από τη μια έχουμε το στόχο για μια πολιτισμένη πόλη, καθαρή, λειτουργική, με ευταξία, στην οποία κυκλοφορείς με άνεση. Μια πόλη ευχάριστη που δεν θα σε ταλαιπωρεί. Από την άλλη, έχουμε το στόχο της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας με αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων και αναπτυξιακών εργαλείων της πόλης.»

Και κατέληξε: «Η Θεσσαλονίκη έχει τα προσόντα, να λειτουργήσει ως μια σύγχρονη περιφερειακή πόλη στο νότο της Ευρώπης.»