«Ο κ. Μπουτάρης αποφεύγει την ουσία, επιλέγει την επικοινωνία».

Με αφορμή την αυριανή διοργάνωση συνέντευξης τύπου από τον κ. Μπουτάρη για το θέμα του μετρό, ο Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνει τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την αυριανή συνέντευξη τύπου που οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις στο θέμα του μετρό, μόλις 48 ώρες μετά την προσπάθεια του δημάρχου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποφύγει τη σχετική ανοικτή σύσκεψη που πρότεινα να διεξαχθεί άμεσα, για να ξεκαθαρίσουν οριστικά και δημόσια οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών παραγόντων και να επιχειρηθεί η ουσιώδης σύνθεση δυνάμεων.

Από τη θέση του για τον «εκ του περισσού» -κατά τον ίδιο- δημόσιο διάλογο όλων των εμπλεκόμενων που πρότεινα, ο κ. Μπουτάρης έφτασε εντός 48ωρών στην απόφαση διοργάνωσης μιας ακόμα (αναγκαίας;) συνέντευξης τύπου, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Συνεχίζοντας την προσφιλή του τακτική των αντιφάσεων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επιλέγει να αποφύγει την ανάγκη ουσίας, με επικοινωνιακούς ελιγμούς. Η στάση αυτή, αποτυπώνει ανάγλυφα τον επιδερμικό τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η συνέντευξη ούτε υποκαθιστά ούτε ακυρώνει την πρόταση που «έβαλα στο τραπέζι» για μια άμεση και ανοιχτή στους πολίτες σύσκεψη των εμπλεκόμενων στην ουσία με το έργο του μετρό, στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ο,τιδήποτε άλλο, αποτελεί υπεκφυγή.»