Το Μετρό Θεσσαλονίκης στη Βουλή

Το θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης στη Βουλή φέρνει ο Σταύρος Καλαφάτης με πρότασή του προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για ειδική συζήτηση στη Βουλή, ο οποίος την έκανε αμέσως αποδεκτή. Ο Σταύρος Καλαφάτης διατύπωσε την πρότασή του στη διάρκεια σημερινής συζήτησης που διεξήχθη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κεφαλονιάς για τα θέματα που έχουν προκύψει από τους σεισμούς στο νησί.

«Νομίζω ότι είναι αναγκαίο να διεξαχθεί μια ανάλογη συζήτηση και ενημέρωση στη Βουλή για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής», τονίζει ο Σταύρος Καλαφάτης. «Είναι αναγκαίο ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο των πολιτικών ενεργειών που μπορούν και πρέπει να προωθηθούν για την άρση των εμποδίων που καθυστερούν την εξέλιξη του έργου.»

Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση του Σταύρου Καλαφάτη ενταγμένη σε ένα τρίπτυχο παρεμβάσεων για το θέμα του Μετρό, το οποίο περιλαμβάνει:

α) τη διοργάνωση ανοιχτής σύσκεψης για τη διατύπωση ξεκάθαρων θέσεων και προτάσεων σε τοπικό επίπεδο, με τη συμμετοχή και της Αττικό Μετρό

β) την πρόταση η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει αποκλειστικό θέμα το Μετρό στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης και

γ) τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή και επίσημη ενημέρωση από τον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό.

«Το Μετρό πρέπει να προχωρήσει», επισημαίνει ο Σταύρος Καλαφάτης. «Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να είναι πάντα δέσμια παλινωδιών και ασυνεννοησίας. Είναι καιρός να τα βάλουμε όλα κάτω, να δούμε πού βρισκόμαστε χωρίς εξωραϊσμούς και να συνθέσουμε δυνάμεις για να καταλήξουμε σε οριστικό αποτέλεσμα.»