Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να αγκαλιάσει τη σκιά του

«Ο κ. Παππάς για χρόνια, σχεδόν για πάντα, είναι σκιά του κ. Τσίπρα. Και ο κ. Τσίπρας έκανε μια επιλογή: Ν΄αγκαλιάσει τη σκιά του. Και να χορέψει μαζί της. Δεν γνωρίζω αν αυτός θα είναι ο χορός του Ζαλόγγου. Μένει να φανεί», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον Antenna στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» με τον Νίκο Ρογκάκο και τον Παναγιώτη Στάθη.  Και πρόσθεσε: «Αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρονται, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να καθυβρίσει τη Νέα Δημοκρατία μ΄ έναν σκαιότατο τρόπο. Όλα αυτά δείχνουν την αμηχανία και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία του κ. Τσίπρα ν΄απαντήσει. Τι γνώριζε; Γνώριζε για εικονικές συναλλαγές; Ήξερε για τις συνεννοήσεις που γίνονταν; Οι καταγγελίες ήρθαν από τρίτα πρόσωπα, εκτός Ν.Δ., τον κ. Καλογρίτσα και τον κ. Μιωνή. Ο κ. Παππάς έχει ομολογήσει ότι αυτή είναι η φωνή του. Οφείλει λοιπόν να απαντήσει για το «μαγαζί» και τα «παραμάγαζα». Ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις σ΄ αυτές τις καταγγελίες. Τι έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο κ. Τσίπρας για τη δυσώδη αυτή υπόθεση; Μετά τις πρώτες αποκαλύψεις με την κατάθεση Μιωνή, ακολούθησαν τέσσερις ημέρες εκκωφαντικής αφωνίας από τον κ. Τσίπρα. Προχώρησε, κατόπιν, σε μια πατρική σύσταση «να προσέχουμε λίγο τι λέμε» και τώρα ήρθε να δώσει πλήρη κάλυψη στον κ. Παππά».

Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια 102 ανθρώπων επισημαίνοντας ότι κανένας και τίποτε δεν μπορεί να καλύψει τον πόνο των συγγενών τους και υπενθύμισε τον προκλητικό και πολιτικά υποκριτικό τρόπο με τον οποίο ενήργησε η τότε Κυβέρνηση την αποφράδα εκείνη ημέρα με μια κακοστημένη παράσταση.

Για σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κλήθηκε να λύσει μια πολύ δύσκολη άσκηση. Να μπορέσει να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία από τη μια πλευρά αλλά και την οικονομική ευρωστία στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, του παραγωγικού ιστού της χώρας. Και σ΄αυτή τη δύσκολη άσκηση περνάει τις εξετάσεις με πολύ καλό βαθμό. Αυτό δεν είναι μια υποκειμενική κρίση, είναι αποτέλεσμα που φαίνεται από την ίδια την κοινωνία και την άποψη που έχει εκφράσει στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας στις δημοσκοπήσεις αλλά και από την αντιμετώπιση της διεθνούς κοινότητας. Κανείς δεν υποβαθμίζει τη δυσκολία του εγχειρήματος. Γίνονται προσπάθειες και για τη στήριξη του τουρισμού που αντιπροσωπεύει το 20-25% της οικονομίας. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με όσα υποστηρίζει βρίσκεται σε άλλη πραγματικότητα. Τα όσα υποστηρίζει αποκαλύπτουν τρικυμία εν κρανίω. Αγωνιά και έχει έλλειψη αφηγήματος».