Νομοσχέδιο της κοινής λογικής για τις δημόσιες συναθροίσεις

«Οι επιθετικοί προσδιορισμοί περί «χουντικού» νομοσχεδίου αποτελούν ύβρη για το Κοινοβούλιο, τη Δημοκρατία και τον δημόσιο βίο. Δεν έχει δείξει ποτέ τέτοια δείγματα γραφής και δεν έχει δώσει ποτέ κανένα τέτοιο δικαίωμα η Νέα Δημοκρατία. Οι ακραίοι αυτοί χαρακτηρισμοί, αναδεικνύουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν μπορεί να φτιάξει ένα αφήγημα και να το υπηρετήσει. Βλέπει ότι εκτίθεται στην κοινωνία και προσπαθεί, με τέτοιους χαρακτηρισμούς, να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον OPEN, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη.

«Μέχρι πρότινος ένα μέρος της κριτικής αφορούσε στο ότι καθυστερούσαμε να το φέρουμε. Σήμερα εστιάζεται στο ότι το φέρνουμε τώρα», τόνισε ο κ. Καλαφάτης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις και συμπλήρωσε: «Είναι ένα νομοσχέδιο της κοινής λογικής. Δεν παραβιάζει κανένα συνταγματικό δικαίωμα και είναι σύμφωνο με το άρθρο 11 του Συντάγματος, αλλά και τις διατάξεις της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως συνηγορείται και από έγκριτους συνταγματολόγους. Έχει τη βάση του σε μια πρόταση του τότε δημάρχου κ. Καμίνη το 2012, αλλά και σε παλαιότερη πρόταση του πρώην δημάρχου κ. Κακλαμάνη. Θέλουμε να παντρέψουμε την άσκηση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, δηλ. το δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαμαρτύρεται ελεύθερα, με το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε άλλου συμπολίτη μας να φτάνει ανεμπόδιστα  στη δουλειά  του, να προστατεύει την ιδιοκτησία του. Πάμε να λύσουμε ζητήματα μέσα από συναίνεση και με δημοκρατικό τρόπο.

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις των κ. Μιωνή και Καλογρίτσα, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισήμανε ότι οι χαρακτηρισμοί και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται σ΄  ένα γενικότερο πλάνο. «Το βλέπουμε, άλλωστε, και από το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν δείλιασε να στοχοποιήσει το κόμμα του προκειμένου να υπερασπιστεί το στενό του συνεργάτη σε σχέση με όσα καταγγέλλονται και αποκαλύπτονται. Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταφερθεί εναντίον των καταγγελλόντων, υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν συμμετέχει πουθενά στις αποκαλύψεις».​