Ο Σταύρος Καλαφάτης στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «Αδιαπραγμάτευτη θέση: να μπει τέλος στο παραεμπόριο.»

«Στο δικό μου λεξιλόγιο δεν υπάρχει είπα – ξείπα! Από την επόμενη μέρα, αν οι συμπολίτες μου με εμπιστευθούν ως δήμαρχο, το παραεμπόριο στη Θεσσαλονίκη θα έχει έναν ορκισμένο αντίπαλο, μέχρι να εξαλειφθεί ως φαινόμενο.»

Τη δέσμευση αυτή, διατύπωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος Κωστής Χαντζαρίδης και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την αδιαφορία της σημερινής δημοτικής διοίκησης για τα προβλήματα και τις ανάγκες του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, την απουσία καθαριότητας και στο κέντρο της πόλης και βέβαια, την κατάληψη των πεζοδρομίων από τα σεντόνια του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου μπροστά στα καταστήματα που πληρώνουν φόρους, λογαριασμούς και ενοίκιο.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος έχει στηρίξει έμπρακτα το παραεμπόριο …ως πελάτης, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ είχε υποσχεθεί προεκλογικά να το πατάξει. Αντίθετα, όπως ειπώθηκε, δεν ξεχνά να επιβάλλει τα υψηλά πρόστιμα στους εμπόρους για τις αναγνωριστικές πινακίδες των καταστημάτων.

«Η ανοχή και η στήριξη της σημερινής δημοτικής αρχής και προσωπικά του κ. Μπουτάρη στο παραεμπόριο, είναι δυστυχώς προκλητική», τόνισε από την πλευρά του ο Σταύρος Καλαφάτης. «Ένας δήμαρχος που θέλει να είναι εντάξει, δεν μπορεί να σέβεται τη νομιμότητα a la carte, επιλεκτικά. Μου κάνει εντύπωση η διαφορά στάσης του δημάρχου έναντι του εμπορικού κόσμου στο θέμα των πινακίδων από τη μια και έναντι του φαινομένου του παραεμπορίου από την άλλη. Και αυτό δεν είναι θέμα αρμοδιοτήτων, αλλά είναι θέμα επιλογής στάσης, βούλησης και αξιοπιστίας.»

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του ΕΣΘ, πρόσθεσε:

«Να είστε σίγουροι, πως η δική μου συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα είναι καθημερινή και εξαντλητική, για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Η πάταξη του παραεμπορίου, αποτελεί ένα από τα θεμέλια για την ανάταξη της τοπικής οικονομίας.»

Kalafatis ESTH 1