Ο Σταύρος Καλαφάτης στον …πεζόδρομο-αυτοκινητόδρομο της Αγίας Σοφίας «Στο τέλος θα βάλουμε και διόδια;»

Σε ώρα …κυκλοφοριακής αιχμής, βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας, γεγονός το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο.

«Ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, είναι πεζόδρομος-αυτοκινητόδρομος», είπε, και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Μήπως στο τέλος θα βάλουμε και διόδια;»

 

Στη συνέχεια εξήγησε σε περιοίκους και καταστηματάρχες, τη θέση του συνδυασμού «Εντάξει» για τη πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας:

 

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της προχειρότητας της σημερινής δημοτικής αρχής. Μια απόφαση συζητήθηκε σε επίπεδο παρέας, μεταφέρθηκε στο Δήμο, επισημοποιήθηκε  και εφαρμόστηκε χωρίς επαρκή διάλογο, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς να λύνει προβλήματα. Αντίθετα δημιούργησε περισσότερα.»

 

Ο Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε, ότι στα σχέδια του συνδυασμού «Εντάξει» περιλαμβάνεται, η συνολική επανεξέταση της πεζοδρόμησης.

 

«Εφόσον μας εμπιστευθούν οι συμπολίτες μας την ευθύνη να “τρέξουμε” την πόλη, θα εξετάσουμε σοβαρά και άμεσα το ενδεχόμενο παράδοσης της οδού Αγίας Σοφίας ξανά στην κυκλοφορία», επεσήμανε. «Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, μετά από σχετική επιστημονική τεκμηρίωση και αφού δούμε τι νομικές δεσμεύσεις έχει αναλάβει η απερχόμενη δημοτική αρχή. Ό,τι λέμε και ότι κάνουμε, θα πρέπει να είναι μελετημένο και τεκμηριωμένο. Τέρμα οι προχειρότητες!»

 

https://www.youtube.com/watch?v=tTqc73aEpoY