«Ο Θεσσαλονικιός θέλει αποτελέσματα κι όχι πολιτικολογίες για το μετρό»

«Ας μη μιλάμε καθόλου για το μετρό. Εκνευρίζουμε τους Θεσσαλονικείς. Αυτό που θέλει ο Θεσσαλονικιός είναι να δει συγκεκριμένο αποτέλεσμα κι όχι να βγαίνει ο κάθε υποψήφιος να επενδύει πολιτικά πάνω στο έργο. Το μετρό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως εθνικό κι όχι ως τοπικό ζήτημα».

Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη συνέντευξη που έδωσε, σήμερα το πρωί, στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Μιλώντας από το «γυάλινο περίπτερο» της πλατείας Αριστοτέλους, έξω από το «Ολύμπιον», έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπου είχε στηθεί το στούντιο, ο Σταύρος Καλαφάτης χαιρέτισε την πρωτοβουλία, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από το εγχείρημα. «Οι ανοικτοί χώροι δίνουν γόνιμο έδαφος για να μιλήσουμε έστω με τα μάτια. Ακόμη κι αν είμαστε σακατεμένοι από όσα περάσαμε –πρέπει να το ομολογήσουμε αυτό- τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες δείξαμε μια αξιοπρόσεκτη αξιοπρέπεια. Μπορεί η χώρα να μην έπεσε στα βράχια, αλλά αυτό είχε τίμημα στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη», παραδέχτηκε.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ΕΡΤ3, απάντησε ότι είναι υπέρ ενός περιφερειακού καναλιού που, ανεξάρτητα από τη δομή του, θα αναδεικνύει τα θέματα της Βόρειας Ελλάδας. «Νοιώθω ότι το θέμα της ΕΡΤ3 είναι ανοικτό», υπογράμμισε.

Τέλος, για την ανεργία που πλήττει τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτός ο εφιάλτης, είναι με πραγματική ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας και στήριξη των επενδύσεων κι όχι να επενδύσεις στο κράτος – πατερούλη. Αλλά να επενδύσεις στο δημιουργικό ένστικτο του κάθε Έλληνα».