«Ζητώ ένα σταυρό στο Σταύρο με μια ξεκάθαρη δέσμευση:  να ανταποκρίνομαι κάθε στιγμή στην εμπιστοσύνη σας»

«Να μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες που κάναμε. Να μη συρθούμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Να μην κατρακυλήσουμε ξανά στον γκρεμό. Όλοι μαζί να σηκώσουμε πιο ψηλά το δημόσιο βίο της χώρας. Να πάμε με σιγουριά από την κρίση, στην ανάπτυξη».
Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε, από το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ, σήμερα το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στην κεντρική ομιλία του. Μάλιστα, όταν στο τέλος της ομιλίας έσβησαν τα φώτα στην κεντρική αίθουσα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους, που την είχαν κατακλύσει , να μην αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο στην πατρίδα μας: «Να μην αφήσουμε να σβήσουν τα φώτα στη χώρα!», τόνισε.

Η Ελλάδα σε ένα δίστρατο
Ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σ’ ένα δίστρατο: από τη μια είναι ο δρόμος της αλήθειας, της ευθύνης και της σιγουριάς, που κρατά σταθερά τη χώρα στην Ευρώπη και το πλαίσιο των διεθνών συμμαχιών, της ανταγωνιστικής οικονομίας, που φέρνει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Από την άλλη είναι ο δρόμος του λαϊκισμού της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, που γυρίζει τη χώρα στο ξεκίνημα της κρίσης και τους κινδύνους που με τόσες θυσίες ξεπεράσαμε, που καταλήγει είτε σε νέα σκληρότερα μνημόνια, είτε στην έξοδο από το ευρώ». Υπογράμμισε ότι αυτός ο δεύτερος δρόμος είναι «δρόμος ψεύτικης, κάλπικης ελπίδας» και πρόσθεσε: «Αυταπάτες ας μην υπάρχουν. Οι επιλογές μπροστά μας είναι δύο: είτε συνεχίζουμε με σιγουριά στο μέλλον που θέλουμε, είτε κατρακυλούμε στο χάος. Ουδέτερες ψήφοι δεν υπάρχουν. Από αυτές τις εκλογές, κανένας, μα κανένας να μη λείψει».

«Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε!»
Προέτρεψε «να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια παντού: Στην Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Μακεδονία μας . Μπροστά στις ανιστόρητες κραυγές των βορείων γειτόνων μας για τη Μακεδονία, επαναλαμβάνουμε το “όχι’’ του Βουκουρεστίου. Μπροστά στους εθνικιστές που απεργάζονται σχέδια “Μεγάλης Αλβανίας’’ απαντούμε ξεκάθαρα: Το μόνο που υπάρχει είναι το ζήτημα της εκεί ελληνικής μειονότητας. Είναι τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των εκεί αδερφών μας. Μπροστά στις τουρκικές διεκδικήσεις και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις δεν υποχωρούμε, ούτε βήμα. Εμείς, με τα εθνικά μας θέματα, δεν παίζουμε!», συμπλήρωσε.

Δουλειά, προς όφελος της κοινωνίας
Μιλώντας σε προσωπικούς τόνους, υπογράμμισε ότι στην πολιτική του διαδρομή του έγινε η ύψιστη τιμή από δύο Πρωθυπουργούς, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης.
«Είτε από τη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, είτε από τη θέση του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, είτε από τη θέση του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, πάντοτε στόχευα να φέρω αποτελέσματα με έργα και νομοθετικές πρωτοβουλίες, που αφενός ανακουφίζουν και βοηθούν τον πολίτη και αφετέρου δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης». Αναφέρθηκε, δε, σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο νόμος περί αυθαιρέτων, το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων και η προώθηση των περιφερειακών χωροταξικών σε όλη την Ελλάδα. «Όλα αυτά ήταν δουλειά , που έγινε προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών», σημείωσε.
Ο Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε τη στήριξη όσων κατέκλυσαν το Συνεδριακό Κέντρο, «για να προχωρήσουμε μαζί στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Ζητώ ένα σταυρό στο Σταύρο, με μια ξεκάθαρη δέσμευση: Να ανταποκρίνομαι κάθε στιγμή στην εμπιστοσύνη σας», υπογράμμισε.
Την ομιλία του Σταύρου Καλαφάτη παρακολούθησαν οι πρώην υπουργοί Σωτήρης Κούβελας, Αδάμ Ρεγκούζας, Τάσος Σπηλιόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, πρώην βουλευτές κι ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπως ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, πρόεδροι και στελέχη των ΝΟΔΕ, πρώην πρόεδροι, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένοι και μη σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Εντάξει».
Σε μια φορτισμένη από συγκίνηση στιγμή, στην αρχή της ομιλίας του, ο Σταύρος Καλαφάτης, ευχήθηκε «χρόνια πολλά», σε δυο δικούς του Θανάσηδες: Τον πατέρα του και τον γιό του, που κάθονταν στην πρώτη σειρά. Μάλιστα, διέκοψε την ομιλία του, κατέβηκε από το βήμα και τους ασπάστηκε. «Για ν’ αντλήσω δύναμη», όπως είπε χαρακτηριστικά.