«Ο τουρισμός μας δεν αντέχει πολιτική ρήξη με την Ευρώπη.»

Με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο υπ. βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης. Ο κ. Καλαφάτης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης, Αριστοτέλη Θωμόπουλο, για τους κινδύνους και τον προβληματισμό που δημιουργεί στην τουριστική αγορά η αβεβαιότητα που κυριαρχεί διεθνώς, για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας μετά τις εκλογές.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Ανδρέας Μανδρίνος και το μέλος του Δ.Σ., Δημήτριος Σιμιακός.

Ο κ. Θωμόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ένα αρνητικό διεθνές κλίμα για την Ελλάδα και ένας πιθανός εκτροχιασμός από τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτα πλήγματα στον ελληνικό τουρισμό, οδηγώντας στην απώλεια της αναπτυξιακής δυναμικής της τελευταίας διετίας που βοήθησε και στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε:

«Η τουριστική ανάπτυξη των δύο τελευταίων ετών αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της τροχιάς ανάκαμψης στην οποία έβαλαν την Ελλάδα η κυβερνητική προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και η αποδοτικότητα των θυσιών όλων των Ελλήνων. Όμως, Ο τουρισμός δεν αντέχει μια πολιτική ρήξη με την Ευρώπη, με την Ελλάδα σε νέα δίνη αστάθειας και οικονομικής ασυδοσίας. Δεν δικαιούμαστε να πετάξουμε όσα με κόπο πετύχαμε, στον κάλαθο του ανεύθυνου λαϊκισμού».

Όσον αφορά το θέμα του ΦΠΑ, που συζητήθηκε και απασχολεί ιδιαίτερα τον ξενοδοχειακό κλάδο, ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε πως «προοπτική διατήρησης επιλεγμένων αναπτυξιακών πολιτικών, μπορεί να εξασφαλίσει μόνο μια διαπραγμάτευση με στόχο την άμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια, που υπηρετεί με υπευθυνότητα η σημερινή κυβέρνηση και όχι το πισωγύρισμα στην ασυδοσία του λαϊκισμού που απειλεί να εμπλέξει τη χώρα σε νέα, χειρότερη δίνη αναγκαστικού δανεισμού».