«Ώρα ευθύνης για όλους σχετικά με το μετρό»

Εντός των επομένων ημερών, ενδεχομένως και εντός της επόμενης εβδομάδας, θα προγραμματιστεί η ειδική συζήτηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, μέλος της εν λόγω επιτροπής της Βουλής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξης (ALPHA 96,5).

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε πως είχε χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες, τόσο με εκπροσώπο των εργαζομένων, όσο και με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Μετέφερα στον υπουργό τους προβληματισμούς και την αγωνία των εργαζομένων, τόσο για το εργασιακό τους μέλλον, όσο και για τη συνολική εξέλιξη του έργου», τόνισε. «Ζήτησα και ο υπουργός αποδέχτηκε, να επισπεύσουμε τον προγραμματισμό της σχετικής ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή, προκειμένου να εξεταστεί κάθε παράμετρος, που επηρεάζει την απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου. Επανέλαβα δε το αίτημα, να κληθεί και να συμμετάσχει στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που με τη στάση του των τελευταίων ετών, δυσχεραίνει –κατά τη γνώμη μου- αντί να διευκολύνει την κατάσταση. Κι αυτό διότι πιστεύω ότι πρέπει με θεσμικό και δεσμευτικό τρόπο, να αναλάβει ο καθένας μας πλέον την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του, ώστε να ξεκαθαριστούν οι ευθύνες, αλλά και οι θέσεις του καθενός».