“Παρών στα εύκολα, απών στα δύσκολα ο δήμαρχος”

Σχετικά  την εξέλιξη της υπόθεσης των μελών της οικονομικής επιτροπής και των συμβασιούχων του Δήμου,  που συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης  δήλωσε:

“Για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ήταν παρών στα εύκολα, αλλά απών στα δύσκολα.  Όταν του ζητήθηκε να πάρει θέση σ’ ένα από τα πιο σοβαρά θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έλαμψε δια της απουσίας του. Κι όμως, λίγο νωρίτερα, ήταν εκεί και δήλωνε επαιρόμενος χαρισματική προσωπικότητα στα θέματα επικοινωνίας.

Όταν το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να συμπαρασταθεί σε έξι μέλη της προηγούμενης οικονομικής επιτροπής που έχουν κληθεί σε απολογία και σε, πάνω από 500 συμβασιούχους εργαζόμενους που δικαιώθηκαν πρωτόδικα, διαπιστώθηκε η χαρισματική του απουσία.

Ο δήμαρχος, αντί να πει την άποψή του, σχετικά με το αν θα έπρεπε το σώμα να πάρει μια απόφαση για να στηρίξει τους ανθρώπους αυτούς, που, οι μεν έξι έδρασαν έχοντας την πεποίθηση ότι άσκησαν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της νομιμότητας, ενώ οι εκατοντάδες άλλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην εργασία, διάβασε κάποια αποσπάσματα από την εισήγησή του, θόλωσε τα νερά και μετέτρεψε σε εκπρόσωπό του τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που κλήθηκε να καλύψει την απουσία του, λέγοντας εκείνος, με λίγες λέξεις αυτό που οι δημοτικοί σύμβουλοι των «Εντάξει» ζητούσαν επισταμένως:

Να τοποθετηθεί ο δήμαρχος σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Απέδειξε έτσι, ότι οι παλινωδίες αυτής της διοίκησης είναι η δεύτερη φύση της.”