Ώρα να κάνουμε σταρ τη Θεσσαλονίκη κι όχι έναν δήμαρχο

«Κάναμε μια τιτάνια προσπάθεια. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας, με όσα μέσα είχαμε στη διάθεσή μας σε πολύ σύντομο χρόνο, φτάνοντας στο 26% μέσα σε λίγες μέρες.»

 

Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και τονίζοντας, ότι αυτό που επετεύχθη στον 1ο γύρο, ήταν πιο δύσκολο εγχείρημα, από αυτό που μένει να γίνει για τη νίκη στον 2ο γύρο.

 

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αποχής», συμπλήρωσε.  «Οι μισοί σχεδόν δεν ψήφισαν, ενώ τα 2/3 των ψηφοφόρων απέρριψαν το πείραμα Μπουτάρη.» Και τόνισε, πως όλοι όσοι συμμετέχουν στο συνδυασμό “Εντάξει”, εκφράζουν μια σύγχρονη αντίληψη: «Εμείς δεν κλείνουμε το μάτι σε παρατάξεις. Ενόψει του β΄ γύρου απευθυνόμαστε σε όλους τους Θεσσαλονικείς και ζητάμε αυτό ακριβώς που λέγαμε μέχρι σήμερα. Να μας αξιολογήσουν, να αξιολογήσουν το πρόγραμμά μας  και να κρίνουν ποιος είναι ο πιο ικανός για να “τρέξει” την πόλη.»

 

«Με ενδιαφέρει να δώσω λύσεις», συνέχισε. «Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δουλεύω πάνω από 10 ώρες τη μέρα και θα πέσω με τα μούτρα στη δουλειά… Ο δήμαρχος έχει συγκεκριμένο έργο, να κρατήσει την πόλη καθαρή, σε ευταξία, να συμβάλει στο κυκλοφοριακό, και σ` αυτό το έργο ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης έχει βαθμολογήσει πολύ χαμηλά τον εαυτό του, γεγονός που αποδεικνύει πως έχει αποτύχει.»

 

Κληθείς να σχολιάσει τον κ. Μπουτάρη ως πρόσωπο, ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε: «Αναγνωρίζω ότι έχει γοητεία ως προσωπικότητα. Αλλά, το σημαντικό για μένα είναι την επόμενη μέρα να είναι σταρ οι Θεσσαλονικείς και η Θεσσαλονίκη και όχι ο δήμαρχος