«Γιάννη, σημασία έχει να ευχαριστιούνται οι Θεσσαλονικείς, όχι εσύ!»

«Το πείραμα απέτυχε. Το αποτέλεσμα το δείχνει. Είναι ξεκάθαρο ότι 2 στους τρεις συμπολίτες μας, είναι απογοητευμένοι από τον κ. Μπουτάρη! Δεν έχουμε άλλα πέντε χρόνια για χάσιμο και πειράματα», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης σήμερα στην τηλεμαχία με τον Γιάννη Μπουτάρη στο TV100. O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι είναι ικανοποιημένος από το ποσοστό του συνδυασμού εντάξει στον Α γύρο, καθώς το αποτέλεσμα «έκανε πολλούς να καταπιούν τη γλώσσα τους». Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Eντάξει” σημείωσε μάλιστα ότι η προσπάθεια συνεχίζεται – «έχουμε τρεις ημέρες ακόμη», είπε χαρακτηριστικά – και τόνισε τη μεγάλη αποχή την πρώτη Κυριακή, που αποτελεί πρόκληση για τους υποψηφίους «να πείσουν τους Θεσσαλονικείς».

Σε ερώτηση για τις συμμαχίες στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο Σταύρος Καλαφάτης “επιτέθηκε” στον Γιάννη Μπουτάρη κατηγορώντας τον ως δήθεν προοδευτικό. «Εγώ και ο συνδυασμός εντάξει Δεν κλείνουμε το μάτι σε κανέναν, σε καμία δημοτική παράταξη, δεν κάνουμε συμφωνίες. Έχουμε σύγχρονη αντίληψη και στιβαρή ομάδα. Απευθυνόμαστε στους πολίτες και ζητούμε να μας αξιολογήσουν οι ίδιοι», τόνισε χαρακτηριστικά. Αντίθετα «από εσάς βλέπω μία παλαιοκομματική, άκρως συμβατική, δήθεν προοδευτική, στάση», σημείωσε, «τώρα που ήρθαν τα ζόρια χρησιμοποιείτε τακτικές άλλου τύπου» και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην προσπάθεια της Πρωτοβουλίας να προσεγγίσει για στήριξη άλλες δημοτικές παρατάξεις ενόψει δεύτερου γύρου.

Σε ερώτηση για τη βουλευτική του ιδιότητα, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Eντάξει” σημείωσε ότι «δεν κάνω κινήσεις ούτε πετάω ατάκες εντυπωσιασμού, ούτε είμαι καλός στα επικοινωνιακά, σαν τον κύριο Μπουτάρη που το 2010 έλεγε προεκλογικά ότι θα γκρέμιζε το δημαρχείο και όχι απλά δεν το γκρέμισε, αλλά έχει γαντζωθεί σ` αυτό» και τόνισε ότι ο νυν δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να είναι ξανά δήμαρχος γιατί πέρασε μία τροπολογία στη Βουλή για να καλύψει όσα ξέχασε ο δήμαρχος ότι είναι παράνομα.

Ο Σταύρος Καλαφάτης κατηγόρησε το δήμαρχο ότι η δημοτική αρχή «έχει χωρίσει τη Θεσσαλονίκη στα δύο, από την Εγνατία και πάνω το ένα μέρος, από την Εγνατία και κάτω το άλλο», και κάλεσε το δήμαρχο «να πάμε μαζί στις γειτονιές και να δούμε αν μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει με άνεση, αν νιώθει ασφάλεια μια κοπέλα το βράδυ». Απατώντας στον Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με το έργο του, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι «δουλειά του δημάρχου δεν είναι να περιγράφει τα προβλήματα της πόλης ή να χαρακτηρίζει τους πολίτες. Δουλειά του είναι να δίνει λύσεις» και πρόσθεσε ότι «περνάει ο καιρός και δουλειά δε γίνεται».

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του ως δήμαρχος απέναντι στην κυβέρνηση, ο Σταύρος Καλαφάτης ήταν κατηγορηματικός: «για τη Θεσσαλονίκη δεν κάνω πίσω. Για την πόλη μου θα διεκδικήσω. Θα είμαι αποφασιστικός. Η μαγκιά πρέπει να είναι παντού. Βουβός δεν θα μείνω.»

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη Χρυσή Αυγή, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι «Έχω καταδικάσει απερίφραστα την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» και πρόσθεσε ότι «όποιος νιώθει φασίστας ή ναζιστής ας μην με ψηφίσει. Οι πολίτες όμως, σε όλη την Ελλάδα, έχουν στείλει ηχηρό μήνυμα. Όποιος δεν το καταλάβει, ζει αλλού. Το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας, σε κάθε θέση, με διαφάνεια, παραγωγή έργου, χρηστή δημόσια διοίκηση».

Σε ερώτηση του Γιάννη Μπουτάρη «γιατί κατέβηκες για δήμαρχος, Σταύρο, γιατί δέχθηκες την κομματική εντολή, δεν σε καταλαβαίνω», η απάντηση του Σταύρου Καλαφάτη ήταν άμεση: «Γιατί ήσουν εσύ δήμαρχος, Γιάννη! Αν ήταν κάποιος που παράγει έργο, συνθέτει τις δυνάμεις της πόλης και ενώνει τους πολίτες αντί να τους διχάζει, δεν θα κατέβαινα».

Σε αποστροφή του λόγου του Γιάννη Μπουτάρη ότι κάθεται στο δημαρχείο μέχρι τις 10 και ευχαριστιέται τη δουλειά του δημάρχου, ο Σταύρος Καλαφάτης απάντησε στον δήμαρχο «Γιάννη, σημασία έχει να ευχαριστιούνται οι Θεσσαλονικείς, όχι εσύ»!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=l99x0RDisuA