Όσο διαπραγματεύεται αυτή η κυβέρνηση, στους Έλληνες τελειώνει το “οξυγόνο”!

Την αντίθεσή του, αλλά και την αντίθεση της Ν.Δ. στην εφαρμογή νέων μέτρων που θα εντάσσονται στη φιλοσοφία της επιβολών νέων φόρων, άμεσων ή έμμεσων, υπογράμμισε ο βουλευτής Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Πρακτορείο FM 104.9» και στο δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα.

«Όσο συνεχίζονται μέτρα αυτού του είδους, φόροι, φόροι και ξανά φόροι, όσο ο χειρισμός της διαπραγμάτευσης παραμένει ο ίδιος, με παρατάσεις που απλώς μεγαλώνουν το λογαριασμό,  είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα τελειώσει το  “οξυγόνο” των Ελλήνων» τόνισε ο κ. Καλαφάτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις οικονομικές και φοροδοτικές αντοχές της ελληνικής κοινωνίας.

«Εμείς θα είχαμε άλλο μίγμα πολιτικής»  πρόσθεσε. «Θα προχωρούσαμε σε μείωση κρατικών δαπανών, θα προχωρούσαμε τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές.  Το μόνο που κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι να χάνει χρόνο και το κόστος μεγαλώνει  για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γιατί ο πυρήνας της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι εις βάρος των πολιτών σε κάθε τομέα και δεν αφήνει την παραμικρή χαραμάδα ελπίδας για ανάπτυξη. Περισσότερες επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν, επενδύσεις δεν έρχονται, και μόνος στόχος της κυβέρνησης είναι να επιβαρύνει τον Έλληνα πολίτη. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για νέους έμμεσους φόρους.»

Κληθείς δε να σχολιάσει την κλιμάκωση των αντιπολιτευτικών τόνων της Ν.Δ.  ακόμα και με το αίτημα για εκλογές, οΣταύρος Καλαφάτης σημείωσε:

«Δεν είναι θέμα στρατηγικής. Στη στάση αυτή μας ωθεί η δραματοποίηση της κατάστασης που βιώνει η κοινωνία,  η κατάσταση στην οικονομία και οι χειρισμοί της κυβέρνησης . Είναι καθήκον μας, με σκληρή και τεκμηριωμένη αντιπαράθεση,  να αναδείξουμε τις αβελτηρίες της κυβέρνησης και να την υποχρεώσουμε να αναλάβει τις ευθύνες της, ή να φύγει.»