Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ με wiki leaks και ΔΝΤ

«Οφείλουμε όλοι και κυρίως η κυβέρνηση να μην επιτρέψουμε να αποτελέσει το προσφυγικό θρυαλλίδα δυσάρεστων εξελίξεων σε εθνικά μας θέματα.»

 

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή «Γιάφκα» του δημοσιογράφου Σπύρου Χαριτάτου, στον ραδιοφωνικό σταθμόAlpha 96.5 της Θεσσαλονίκης.

 

«Δυστυχώς, οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην προσφυγική κρίση, αποτελούν μνημείο προχειρότητας», πρόσθεσε. «Και αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το σενάριο της τέλειας καταιγίδας. Δηλαδή η συνάντηση δύο ξεχωριστών καταιγίδων, της προσφυγικής κρίσης και της οικονομικής κρίσης, σε μια πολύ ισχυρότερη. Δεν πρέπει να αφήσουμε να συνδυαστούν.»

 

Ο κ. Καλαφάτης, έκανε λόγο για «εικόνες φόβου και τρόμου» που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση με το θέμα των wiki leaks και του ΔΝΤ, ώστε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από όλα τα θέματα που αδυνατεί να διαχειριστεί: «Υπήρξε μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να δραματοποιήσει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Και τελικά έχασε μια ευκαιρία να αξιοποιήσει τις εξελίξεις, καταλήγοντας αντίθετα να δώσει άλλοθι σε όσους προσπαθούν να διακινήσουν σενάρια καλοκαιριού. Απλώς προσπαθεί να δημιουργήσει έναν εχθρό μεγαλύτερο, το ΔΝΤ που πριν λίγους μήνες το καλούσε επίσημα ως σύμμαχο. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει τη συνοχή στο κόμμα του, πιστός στην πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργεί εχθρούς.»

 

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση του υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή με το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:

 

«Κάθε κυβέρνηση πρέπει να αφήνει την Εκκλησία να επιτελεί το έργο της, φιλανθρωπικό και θεολογικό, χωρίς να την υποτιμά. Στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, οργανώνονται συσσίτια από την εκκλησία για χιλιάδες ανθρώπους. Να το σεβόμαστε αυτό. Και τελικά, απαγορεύει ή επιτρέπει η κυβέρνηση την επίσκεψη πνευματικών ανθρώπων στα σχολεία; Κάποιοι στην κυβέρνηση νομίζουν ότι φαίνονται «προοδευτικοί» αν βάλλουν συστηματικά εναντίον της Εκκλησίας που αποτελεί διαχρονικό πυλώνα στήριξης του λαού. Να το σκεφτούν καλύτερα.»

Τέλος ερωτηθείς και με την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις στο λιμάνι και τις δηλώσεις του δημάρχου για την Α΄Προβλήτα, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε τα εξής:

 

«Ξαφνικά ο δήμαρχος ανακάλυψε ότι τον εμπαίζουν οι κυβερνόντες αλλά δεν μας λέει ποιοι είναι εκείνοι που του υποσχέθηκαν παραχώρηση της 1ης Προβλήτας στο δήμο. Εμάς μας ενδιαφέρει να μας ενημερώσουν έγκυρα οι αρμόδιοι κυβέρνησης και ΟΛΘ, αν θα διατηρηθούν οι σημερινές δημόσιες χρήσεις της Α΄Προβλήτας, σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης. Θυμίζω δε, πως επί κυβέρνησης Καραμανλή, όταν επιχειρήθηκε παραχώρηση μόνο του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων για 30 χρόνια και όχι πώληση, ήταν ανεβασμένοι στα κάγκελα εκείνοι που σήμερα σιωπούν, όταν η κυβέρνηση προχωρά σε πώληση του 67%! Εμείς όμως λειτουργούμε υπεύθυνα και όχι κάνοντας εύκολα στείρα αντιπολίτευση, γιατί μας ενδιαφέρει το λιμάνι να αναπτυχθεί για το καλό της πόλης.»