Πόσο περισσότερο μπορεί να εκτεθεί η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης;

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της δημοτικής διοίκησης και του αρμόδιου αντιδημάρχου, για τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Χρηματιστηρίου και Εμπορίου, στο λεγόμενο Φραγκομαχαλά, από το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Εντάξει», επισημαίνονται τα εξής:

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να μιμηθεί τον προγραμματικό λόγο του συνδυασμού «Εντάξει», διαφημίζει προκλητικά την απραξία της, οικειοποιούμενη μάλιστα εξ` ολοκλήρου  την προσφορά άλλων για τη Θεσσαλονίκη, όπως έχει πράξει με τόσα άλλα έργα που προβάλλει ως δικά της.

Ο φάκελος για τη συγκεκριμένη ανάπλαση, είχε υποβληθεί – πραγματικά – από το Δήμο Θεσσαλονίκης, πριν από έναν ολόκληρο χρόνο στο ΥΠΕΚΑ, όπου, επί θητείας Σταύρου Καλαφάτη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου με 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου, ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε ( σε link εδώ) το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ που ανακοινώνει στις 2 Σεπτεμβρίου του 2013, την έγκριση του συγκεκριμένου έργου.

Πέρασαν ήδη σχεδόν οκτώ μήνες απραξίας από την έγκριση της χρηματοδότησης για την ανάπλαση της Πλατείας Χρηματιστηρίου, για να φτάσουμε …στην αναγγελία του έργου 20 μέρες πριν τις εκλογές, με σκοπιμότητα που ακόμα και ένας αδαής αντιλαμβάνεται.

Η δημοτική αρχή ομολογεί, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πάρει όλες τις εγκρίσεις για ένα ώριμο μελετητικά έργο. Πόσος καιρός τους χρειάζεται για ένα έργο που πρέπει να έχει παραδοθεί στους πολίτες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015 ώστε να μη χαθεί η χρηματοδότηση;  Μπορεί κανείς να τους εμπιστευθεί;

Η σημερινή δημοτική αρχή «ξέχασε» ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΚΑ, αν και «θυμήθηκε» επιλεκτικά, ότι χρηματοδοτείται από το ΚΑΠΕ, που υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ και είναι ο ενδιάμεσος φορέας. Προφανώς εκ παραδρομής, «ξέχασε» ότι το έργο εγκρίθηκε, μαζί με πολλά αντίστοιχα, επί θητείας στο ΥΠΕΚΑ του Σταύρου Καλαφάτη, που είχε την εποπτεία του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Η απελπισία τους για το γεγονός, ότι δεν έχουν να δείξουν κανένα έργο, συναγωνίζεται πλέον την αδυναμία τους να παράγουν έργο για την πόλη. Ευτυχώς, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης το έχουν αντιληφθεί.