«Προς τέρψιν κομματικών συνιστωσών  πλήττουν την αξιοπιστία της Ελλάδας ως μέλους του πυρήνα της Ε.Ε.»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή ομιλία του Υπουργού Αναπληρωτή Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου σε εκδήλωση του Νορβηγικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, κατά την οποία εγείρει εντέχνως – και για πολλοστή φορά – αμφιβολίες για την μελλοντική ύπαρξη της Ε.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που οι φιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις, ηγούνται ήδη της προσπάθειας ενίσχυσης του κοινωνικού πυλώνα της Ε.Ε., δεν νοείται να πλήττεται από κυβερνητικά στελέχη η αξιοπιστία της Ελλάδας ως μέλους πυρήνα της Ε.Ε.

Ας σταματήσουν, τουλάχιστον στα διεθνή φόρα, να αναμασούν σενάρια πιθανής διάλυσης της Ε.Ε. και μάλιστα με ρητορική αμέτοχου παρατηρητή των εξελίξεων.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, χρειάζονται Κυβέρνηση με ενιαίο και σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Να συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και όχι απλώς να τις σχολιάζει ατυχώς, προς τέρψιν αντιευρωπαϊκών κομματικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ».