Πρόταση για μειωμένα τιμολόγια ρεύματος στις Τουριστικές επιχειρήσεις

Πρόταση δύο βουλευτών της ΝΔ για μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε Τουριστικές Επιχειρήσεις

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την πρόταση να καθιερωθεί μειωμένο τιμολόγιο κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τις τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ισχύει και για τη βιομηχανία κατέθεσαν δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας.

Οι κ.κ. Καλαφάτης και Κόνσολας προτείνουν τα κριτήρια ένταξης των τουριστικών επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο μέτρο να συνδέονται με την κατανάλωση, τις θέσεις εργασίας αλλά και με τη δυνατότητα των επιχειρήσεων αυτών να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Επισημαίνουν, επίσης, ότι η μείωση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ισχύσουν μειωμένα τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή, ο κ. Καλαφάτης, δήλωσε:

«Είναι καθήκον μας να στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Κι ο τομέας του Τουρισμού είναι από αυτούς που, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει να προσφέρει, κάθε χρόνο και περισσότερα. Με μια τέτοια κίνηση δίνουμε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες αυτούς –που, να σημειωθεί, είναι οι μόνοι εντός συνόρων οι οποίοι στηρίζουν τον κατασκευαστικό κλάδο, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε, πρόσφατα, κατά την διοργάνωση της DETROP η ΔΕΘ – Helexpo- να διαθέσουν τα χρήματα αυτά είτε για επιπλέον επενδύσεις, είτε για την πρόσληψη εργαζομένων. Καθώς, ήδη, ισχύει το μειωμένο τιμολόγιο κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υψηλής και μέσης τάσης, για τις βιομηχανίες, θα ήταν μεγάλη ανακούφιση να στηρίξουμε και τη βαριά βιομηχανία της χώρας, όπως έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε τον Τουρισμό».