Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει

Διευκρινίσεις, από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, για το πώς σκοπεύει να κινηθεί μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, με την οποία δεσμεύονται τα αποθεματικά των Δήμων, ζήτησε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο και βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

 

Ο κ. Καλαφάτης στηλίτευσε το ότι, ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση που λάμβανε μέτρα με ΠΝΠ και, μέσα σε 100 μέρες διακυβέρνησης έχει, ήδη, υπογράψει δύο Πράξεις. «Αποδεικνύει, έτσι, το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει», υπογράμμισε

 

«Τον δήμαρχο τον περίμενα πιο αντιστασιακό στο ζήτημα της μεταφοράς των διαθέσιμων στους φορείς», είπε χαρακτηριστικά, χαρακτήρισε «συγκλονιστικό» αυτό που συνέβη και τόνισε:

 

«Εμάς μας ενδιαφέρει πώς θα κινηθεί ο δήμος. Φυσικά και θα βάλουμε πλάτη για το καλό της Ελλάδας. Δε θα σκεφτούμε μικροπολιτικά. Άλλο αυτό, όμως και άλλο είναι να διεκδικήσουμε την οικονομική αυτοδιάθεση των δήμων, το τελευταίο κομμάτι που μας απέμεινε». Και ζήτησε να δείξει εμπράκτως ο δήμος την διαφωνία του.