Προτάσεις, απόψεις και εντυπώσεις των νέων για τη Θεσσαλονίκη και τον Σταύρο Καλαφάτη – Τhe generation map,  μια πολύ «εντάξει» συζήτηση

Δέσμη προτάσεων για το πώς οραματίζονται τη «δική» τους Θεσσαλονίκη αλλά και τις εντυπώσεις τους από τη συζήτηση κατέθεσαν πέντε νέοι κατά την χαλαρή συνάντηση που είχαν με τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης, Σταύρο Καλαφάτη, στο πάρκο δίπλα από το Βασιλικό Θέατρο. O Σταύρος Καλαφάτης, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έκανε μια πολύ «εντάξει» συζήτηση ανάμεσα στον ίδιο και σε νέους στην ηλικία της κόρης του, που φέτος ψηφίζουν για πρώτη φορά.

Η κόρη του επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει», Βασιλεία και τέσσερις συμμαθητές και συμμαθήτριές της, κουβέντιασαν για περισσότερο από μία ώρα για τους προβληματισμούς τους και είπαν στον Σταύρο Καλαφάτη τι θα ήθελαν να δουν να ΓΙΝΕΤΑΙ στην πόλη. «Ήταν μία πολύ χρήσιμη κουβέντα, από την οποία κέρδισα πολλά πράγματα. Κατάλαβα ότι οι νέοι χρειάζονται ενθάρρυνση για να συμμετέχουν στη ζωή της πόλης. Είναι υποχρέωση του δήμου να δίνει κίνητρα και να κινητοποιεί τα νέα μυαλά, τις νέες ψυχές. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν εξαιρετικές, απλές, εφαρμόσιμες άμεσα και χωρίς μεγάλο κόστος υλοποίησης», σχολίασε μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Καλαφάτης.

Μεταξύ άλλων, οι νέοι πρότειναν:

  • Περισσότερη ζωγραφική και γκράφιτι στους δρόμους
  • Δημιουργία γηπέδων
  • Αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων χώρων
  • Πάρκα για σκύλους
  • Ανάπλαση χώρων

Χαρακτήρισαν «εποικοδομητική, χρήσιμη, θετική και φιλική» τη συνάντηση που είχαν με τον Σταύρο Καλαφάτη τον οποίον αποκάλεσαν «απλό, αποφασισμένο, επικοινωνιακό, φιλικό, λιτό, κατάλληλο για τη Θεσσαλονίκη και πολύ… ΕΝΤΑΞΕΙ».

Στα δύο links που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις προτάσεις και τις εντυπώσεις των παιδιών, ενώ η συζήτηση έχει αναρτηθεί σε δύο μέρη στο «κανάλι» του Σταύρου Καλαφάτη στο Youtube.

Δείτε εδώ τις προτάσεις των παιδιών:

https://www.youtube.com/watch?v=IF4PoqzJ1Ig

Δείτε εδώ πώς χαρακτηρίζουν τον Σταύρο Καλαφάτη μετά τη συζήτηση:

https://www.youtube.com/watch?v=622NAFTjNVk

Δείτε εδώ τη συζήτηση μεταξύ του Σταύρου Καλαφάτη και των νέων:

https://www.youtube.com/watch?v=soWgjdSR5nk (Α μέρος)

και

https://www.youtube.com/watch?v=fYhjn3LeBAA (Β μέρος)